Skip to main content

27th Miguel Torres wine course 25.5.-29.5.2015
Villafranca, Barcelona

Osana Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittoa sain mahtavan matkan Torresin viinikurssille. Viinikurssi järjestettiin nyt jo 27:nnen kerran tämän vuoden toukokuussa.

Kaikki 14 osallistujaa olivat eri maista: Ruotsista, Norjasta, Britanniasta, Irlannista, Hollannista, Israelista, Venäjältä, Perusta, Kanadasta, Meksikosta, U.S.A:sta, Dubaista, Singaporesta, Espanjasta ja tietenkin minä Suomesta. Myös taustoiltamme olimme hyvin erilaisia; viinimestareita, hevimestareita, viinikauppojen omistajia, ravintoloitsijoita ja myös isojen ravintolaketjujen johtajia. Paljon ihania keskusteluita, pääasiassa viineistä ja Torresista, mutta myös kaikesta muusta. Nyt löytyy taas paljon uusia ihania ihmisiä eri puolilta maailmaa.

SaaraAlander-torresmatka02
Kurssin tärkeimpänä antina pidän ehdottomasti oppimiani uusia asioita. On kunnia saada kuunnella Herra Miguel Torresin pitämää luentoa viinin viljelystä ja valmistamisesta.

Pääsimme vierailemaan pikkubussillamme Torresin tiloilla, eri puolilla Kataloniaa, Kati Jauhiaisen luotsaamana. Oma matkan kohokohtani oli vierailumme Prioratossa, kunnioitusta herättävä jyrkkä maasto sai arvostamaan Prioraton viinejä entisestään. Maistellessa Prioraton viinejä yhdessä niiden valmistajan kanssa sai aivan erilaisia näkökulmia viiniin. Vielä kun nämä viinit lopulta yhdistettiin paikallisista raaka-aineista valmistettuun lounaaseen, oli päivä vertaansa vailla.

Jean Leonin viinitilan rauhallisuus, talon mahtava historia sekä taito, jolla viinejä vielä tänä päivänäkin valmistetaan, tekivät todella vaikutuksen.

Torres Wineryn tutustumiskierros oli silmiä aukaiseva. Kaikki on niin isoa ja tuotantomäärät suuria; löytyy useita laboratorioita ja erilaisia laitteita kontrolloimassa viinien valmistusta. Kiersimme sähköllä toimivalla junalla ympäri valmistamoa, katselimme videoesityksiä ja lopulta pyörimme käymistankkien keskellä. Illan kruunasi Waltraud Cellarissa pidetty ”Torres Blind Experience”, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen silmät peitettyinä. Mielenkiintoinen kokemus, alussa kaikki totaalisen hukassa, mutta alkuhaparoinnin jälkeen illallistaminenkin onnistui mukavasti.

SaaraAlander-torresmatka03

 

Mas Rabellin tilalla tutustuimme Torresin Brandyihin, Piscoon, Tequilaan ja oliiviöljyihin. Kuljeskelimme viskitynnyreiden ympäröiminä ja tutustuimme heidän solera-kypsytysmenetelmäänsä. Oliiviöljy-tasting oli myös mielenkiintoinen kokemus.

Kurssin päätteeksi tietenkin järjestettiin koe. Kaikki onneksemme läpäisimme testin, ja saimme kunniakirjat muistoiksi mukaamme.

Ruoasta ei kerrassaan tullut matkalla puutetta. Hotellimme joka päivä yhtä ihanan aamiaisen jälkeen pääsimme herkuttelemaan paikallisilla merenantimilla ja lihoilla. Joka päivälle oli suunniteltu lounas ja illallinen ja kaikille herkuille löytyi tietenkin Torresin juomaparit. Viikkomme kruunasi ehdottomasti päätösillallinen ravintola Windsorissa, Barcelonassa. Etenkin pääruoan seurana magnum- pullosta tarjoiltu Mas La Plana vuodelta 1998 vei melkein kielen mennessään.

SaaraAlander-torresmatka04

Mahtava reissu kaiken kaikkiaan. Kiitos Torresille ja kaikille, jotka olivat mukana matkassa. Ihanaa oli!

Rakkaudella,

 

Saara Alander
Vuoden Tarjoilija 2015

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO