Vuoden Kokki 2025
Kilpailun hakuaika on päättynyt. Semifinalistit on julkaistu.
Vuoden Kokki -kilpailun semifinaaliin vuonna 2025 valmistettavan pääruoka-annoksen ohje on seuraava:
Vuoden Kokki kilpailun semifinaali tehtävä on valmistaa pääruoka annos käyttäen kokonaista nieriää. Nieriät tulee kokonaisena toimitettuna kilpailupaikalle ja kala tulee valmistaa paikan päällä alusta alkaen. Muut tarvittavat raaka-aineet saa tuoda kilpailuun valmiiksi valmistettuna. Pakollisena annoksessa on oltava yksi (1.) kastike ja kaksi (2.) kasvis lisuketta. Lautaset annetaan kilpailijalle paikan päällä.
Kilpailijalle annetaan kokonaiset nieriät, jotka tulee valmistaa paikan päällä kilpailusuorituksen aikana. Kilpailijalla on yksi (1) tunti aikaa valmistaa ja nostaa kahdeksan (8) annosta. Huolehdithan jo annoksen suunnitteluvaiheessa, että tämä on mahdollista.
Jos tarvitset annoksesi valmistukseen jotakin erikoistyövälineitä, niin tuothan ne mukanasi.
Kilpailijoiden reseptit toimitetaan ennakkoon kilpailujohdolle.
Semifinaali kilpailijoista kuusi (6) parasta pääsevät finaaliin.
Perhon alkukarsinnoista jokainen jatkoon päässyt kilpailija saa sijoituksensa perusteella pisteitä semifinaaliin.
Vuoden Kokki – finaali kilpaillaan Helsingin Messukeskuksella Ruoka- ja Viinimessuilla lokakuussa 2025. Finaalipäivät tarkentuvat myöhemmin. Finaalissa kilpailee kuusi (6) parasta kilpailijaa.
Kilpailuun osallistuva on vastuussa itse kustannuksista, joita syntyy kilpailun osalta finaaliin asti.
Q&A
Ohjeistuksessa lukee, että saadaan tuoda valmiiksi esivalmistellut raaka-aineet. – tarkoittaako tämä sitä että voi tuoda valmiita komponentteja kuten keksejä tai pyreitä?
– Saa tuoda valmiita komponentteja, mutta ne eivät saa sisältää nieriää. Nieriän mäti on sallittu tuoda paikalle.
Koska Logomoon voi tuoda tarvittavat tarvikkeet?
– Tarvittavat tarvikkeet ja raaka-aineet tuodaan Logomoon kilpailupäivänä.
Voiko kilpailuun tuoda oman grillin?
– Grillit ovat tapahtumapaikalla kielletty (Shichirin, Teppanyaki, Hibachi grillit tai pöytägrillit), mutta ”savustuspyssyn” käyttö on sallittu.
Saako annoksessa käyttää äyriäisiä ja nilviäisiä?
– Annoksessa voi olla mukana äyriäisiä ja nilviäisiä, mutta pääraaka-aineen tulee olla annoksessa esillä ja pääraaka-aineena.
Kuinka monta kalaa on per kilpailija?
– Jokaiselle kilpailijalle varataan noin (2) kaksi kalaa. Kalojen paino ja koko on arvioitu olevan 1-1,5 kg
Mitä tarvikkeita kilpailukeittiöstä löytyy?
– Kilpailukeittiö on varusteltu kevysesti. Jokaisesta keittiöstä löytyy: ◦ 1 x Leikkulauta valkoinen ◦ 2 x 1/1 pelti ◦ 1 x 1/1 gn pakki ◦ 1 x 1/1 gn syvä muovi ◦ 1 x 1/2 gn pakki ◦ 1 x 1/2 gn reikäpakki ◦ 2 x paistin pannua (iso ja pieni) ◦ 2 x kahva kattilaa ◦ 1 x kattila ◦ 1 x pieni kulho teräs ◦ 1 x isompi kulho teräs ◦ 2 x 1/3 gn pelti ◦ 4 x 1/2 gn pelti ◦ 1 x iso siivilä ◦ 1 x pikku siivilä ◦ 1 x kauha ◦ 1 x vispilä