Vuoden Tarjoilija -kilpailun säännöt

Vuoden Tarjoilija -kilpailun järjestää Wihuri Metro-tukku yhteistyössä kilpailun yhteistyökumppaneiden ja Vuoden Tarjoilija- verkoston kanssa. Vuoden Tarjoilija -tavaramerkkiä hallinnoi ELO-säätiö.

Kilpailuun voivat osallistua sekä Suomen kansalaiset että kaikki Suomessa vakituisesti asuvat ja ravintola-alalla työskentelevät salipuolen ammattilaiset. Kilpailun aiemmin voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailija voi suorittaa tehtävät tarvittaessa ruotsiksi tai englanniksi.

Wihuri Metro-tukku vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan. Tuomareiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja mahdollinen esteellisyys toimia tuomarointitehtävissä huomioidaan. Tuomaroinnin tulee olla asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista.

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävien perusteella. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee semifinalistit ja heille ilmoitetaan sähköisesti jatkoon pääsystä. Semifinaali kilpaillaan 22.4.2024. Lisätiedot julkistetaan myöhemmin.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun finaali käydään lokakuussa 2024 Viini- ja Ruokatapahtumassa.

Kilpailun semifinalistien ja finalistien nimet, tehtävien sisältö, arviointikriteerit ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Kilpailun voittaja palkitaan MaRa ry:n stipendirahaston 10 000 euron stipendillä. Lisäksi osallistujat saavat mahdollisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Wihuri Metro-tukulla ja sen kilpailuiden yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraavaan Vuoden Tarjoilija -voittajan valintaan saakka. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.

10§

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa.

11§

Wihuri Metro-tukulla on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).