Vuoden Tarjoilija -kilpailun säännöt

Vuoden Tarjoilija -kilpailun säännöt

Vuoden Tarjoilija -kilpailun järjestää Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku yhteistyössä kilpailun yhteistyökumppaneiden ja Vuoden Tarjoilija- verkoston kanssa. Vuoden Tarjoilija -tavaramerkkiä hallinnoi ELO-säätiö.

Kilpailuun voivat osallistua sekä Suomen kansalaiset että kaikki Suomessa vakituisesti asuvat ja ravintola-alalla työskentelevät salipuolen ammattilaiset. Kilpailun aiemmin voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailukieli on suomi.

Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan. Tuomareiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja mahdollinen esteellisyys toimia tuomarointitehtävissä huomioidaan. Tuomaroinnin tulee olla asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista.

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävien perusteella. Ennakkotehtävät julkaistaan 22.2.2021. Hakuaika päättyy 4.4.2021. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee semifinalistit ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä huhtikuun aikana 2021.

Semifinaali pidetään Ravintolakoulu Perhossa 4-5.5.2021. Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen semifinalistit jaetaan kahteen ryhmään, joista ensimmäinen ryhmä kilpailee ensimmäisenä päivänä ja toinen ryhmä toisena päivänä. Kilpailija kilpailee siis vain yhtenä päivänä.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun finaali käydään lokakuussa 2021 Viini- ja Ruokatapahtumassa.

Kilpailun finalistien nimet, finaalitehtävän sisältö, arviointikriteerit ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Kilpailun voittaja palkitaan MaRa ry Henrik Bittenin stipendirahaston 10 000 euron stipendillä. Lisäksi osallistujat saavat mahdollisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.

Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulla ja sen kilpailuiden yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraavaan Vuoden Tarjoilija -voittajan valintaan saakka. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.

10§

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa.

11§

Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulla on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).