Bocuse d’Or Team Finland 2015
Edustaja: Matti Jämsén
Assistentti: Antti Lukkari
Valmentaja: Eero Vottonen
Tuomari: Pekka Terävä
Promotion Manager: Liisa Niemi
Lue lisää Suomen tiimistä.
Käy Bocuse d´Or Finland -Facebook-sivuilla.
Bocuse d’Or Europe, eli Euroopan osakilpailu järjestettiin Tukholmassa 7.-8. toukokuuta 2014, josta Suomen edustaja Matti Jämsén ja assistentti Antti Lukkari varmistivat paikkansa jatkoon hienosti viidennellä sijalla.
Bocuse d’Or Lyon, eli loppukilpailu, käytiin Ranskan Lyonissa
27.-28. tammikuuta 2015. Finaalissa kisasivat yhteensä 12 maata Euroopasta, 10 Aasian ja Latinalaisen Amerikan osakilpailujen parasta sekä kaksi villin kortin avulla mukaan päässyttä kansallisuutta eli yhteensä 24 maata.
Kilpailumaat vuonna 2015 olivat Argentiina, Chile, Eesti, Guatemala, Japani, Norja, Espanja, Saksa, Australia, Tanska, Hollanti, Malesia, Sveitsi, Ruotsi, Unkari, Kanada, Iso-Britannia, Ranska, Islanti, Marokko, Singapore, Etelä-Korea, Yhdysvallat ja Suomi.
Taikametsä, revontulet ja Lappi
Suomen tiimin 2013-2015 kilpailukauden teemana oli taikametsä, joka inspiroi niin annosten nimiä, ulkonäköä ja -muotoa sekä esillepanoa. Purotaimenta Northern Lights -kala-annoksen inspiraationa on toiminut suomalainen arktinen luonto ja sen upeat revontulet. Lihavadissa Suomen teemana on Helmikanaa Lapland. Tuomaristo saa tutustua upealle metsäteemaiselle vadille kootussa kilpailusuorituksessa Suomen metsistä löytyviin raaka-aineisiin, kuten metsäsieniin ja poroon. Taikametsä teema jatkui myös Suomen tiimin kilpailujulisteessa.
Suomen tiimin kova työ toi mukanaan kaikkien aikojen pararhaan sijoituksen:
Bocuse d’Or 2015 – 4. sija: Matti Jämsén ja Team Finland
Bocuse d’Or 2015 – Paras lihavati: Matti Jämsén ja Team Finland
Bocuse d’Or 2015 – Best Assistant: Antti Lukkari
Katso kaikki annoskuvat
Näe Suomen tiimin kilpailujuliste
Lue lisää Matin kilpailuannoksista: Helmikanaa Lapland & Purotaimenta Northern Lights
Lue kisojen tulostiedote