Vuoden 2017 alkukilpailun tehtävänä oli valmistaa moderni lämmin annos. Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, joten annoksen tuli olla kunnianosoitus kotimaisille raaka-aineille ja suomalaisuudelle.
Semifinaaliin valittiin 15 parasta reseptien ja kuvien perusteella sekä yksi eniten Instagramissa tykkäyksiä kerännyt kilpailija villillä kortilla. Semifinaaleihin päässeillä kilpailijoilla oli kaksi tuntia aikaa valmistaa 16 esikarsintatehtävän kuvan ja reseptien mukaista lämmintä annosta.
Semifinaaleista kahdeksan parasta eteni finaaliin. Molempien semifinaalipäivien voittajat pääsivät suoraan loppukilpailuun ja loput kuusi valittiin pisteiden perusteella jatkoon. Finaalitaisto käytiin huhtikuussa Rafla 2017 -messuilla Peurungassa 10.4.2017.
Finaalissa kilpailijat valmistivat kaksi pääruoka-annosta, yhteensä annoksia nousi 24 ja aikaa oli 3h15min. Toisen tehtävän pakolliset raaka-aineet kilpailijat saivat ennakkoon, ensimmäinen tehtävä sen sijaan pysyi salassa finaalin aattoon saakka.
Kilpailun taustaa
Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1995, jolloin kilpailun voitti Pekka Terävä. Kilpailukausi kestää vuoden, jonka aikana kokkien suomenmestari osallistuu monipuolisesti eri tapahtumiin, mediaesiintymisiin ja yhteistyökumppaneiden kampanjoihin.
Kilpailua tuomaroivat alan parhaat osaajat. Pisteitä saa muun muassa annosten mausta ja herkullisuudesta sekä raaka-aineiden oikeaoppisesta käytöstä ja annosten omaperäisyydestä. Keittiötyöskentelyä valvovat erikseen keittiötuomarit, jotka huomioivat muun muassa hygieniaa, huolellisuutta, taloudellisuutta sekä kilpailun sääntöjen noudattamista esimerkiksi välineiden suhteen.
Tutustu esikarsintaohjeistukseen
Vuoden Kokki säännöt 2017
kysymyksia ja vastauksia (Päivitetty 2.1.2017)
Seuraa kilpailua Vuoden Kokki Facebook-sivuilla.
Seuraa Vuoden Kokkia Instagramissa.
Lue lisää Vuoden Kokki -kilpailun historiasta.
Katso Vuoden Kokki 2017 -kilpailun kuvat!