Skip to main content

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailijat on valittu. Kilpailut kunnioittavat 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria ja nostavat ravintola-alan parhaat osaajat valokeilaan. Semifinaalit järjestetään Helsingin messukeskuksessa Matka 2017-messujen ruokamatkailuosastolla 20.-21.1. 2017.

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailuissa on panostettu siihen, että katsojille on mielenkiintoista ja innostavaa seurattavaa. Kilpailut tuovat ruokamatkailusta kiinnostuneen kotimaisen ja kansainvälisen yleisön silmien eteen maamme ravintola-alan osaamisen sekä kokonaiskuvan Suomesta ruokamaana.

Yleisö seuraa messuilla lähietäisyydeltä jännittävää kilpailua, jossa 16 kokkikilpailijaa valmistaa suomalaisuutta ilmentävän modernin annoksen, joka kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen raaka-aineita. Kahdeksan tarjoilijasemifinalistin kisasuorituksissa korostuu vahvan ammattitaidon lisäksi näyttävyys, kun kilpailusta on rakennettu uudenlainen, yleisöä kiinnostava kokonaisuus.

– Ruokamatkailun merkitys kasvaa jatkuvasti ja matkamessuilla käytävässä semifinaalissa pääsemme näyttämään maamme ruoka-aarteita sekä ravintola-ammattilaistemme osaamista ja palvelutaitoja myös kansainvälisille messuvieraille,  kertoo kilpailujen projektipäällikkö Moila Ant-Wuorinen ELO-säätiöstä.

Kokkien annoksissa näkyy maamme perinteisten ruokalajien ja raaka-aineiden käsittely modernilla otteella – ruoissa on vivahteita meille monille tärkeistä ja tutuista lapsuuden mauista.

– Vuoden Kokki-kilpailujen alkukarsinnassa saimme lähes 50 tasokasta hakemusta ympäri Suomen ja Göteborgista saakka. Ennakkotehtävät arvioitiin nimettöminä ja suomalaisista huippukokeista koostunut raati valitsi jatkoon 15 kokkia. Lisäksi yksi kilpailija nostettiin edellisvuoden tapaan mukaan Instagramista villikortti-äänestyksellä, jonka voitti Henri Alén 757 äänellä, kertoo Vuoden Kokki-kilpailujen johtaja Heikki Liekola.

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailujen semifinaalit käydään yleisön edessä Helsingin Messukeskuksessa Matka 2017-messujen yhteydessä 20.-21.1. Vuoden Kokki-kilpailun johtaja on Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen. 8 Vuoden Kokki -semifinalistia ja 4 Vuoden Tarjoilija -semifinalistia jatkaa matkaansa loppukilpailuihin, jotka käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla Peurungalla. 

Lisätiedot

Moila Ant-Wuorinen
projektipäällikkö, ELO-säätiö
050 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Heikki Liekola
Vuoden Kokki –kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014
040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com

Taneli Lehtonen
Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja, Vuoden Tarjoilija 2016
040 5179909, taneli@murudining.fi

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä  myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Olemme myös juomakulttuurin asialla.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun. 

Semifinalistien kuvat voit ladata täältä: https://www.flickr.com/photos/elosaatio/sets/72157670840960063

VUODEN KOKKI 2017-SEMIFINALISTIT

Mattias Åhman Restaurang Bhoga Göteborg
Sami Sorvoja Ravintola Pöllöwaari Jyväskylä
Janne Blomqvist Krog Roba / Hotel Lilla Roberts Helsinki
Ville Leminen Smör Turku
Pauli Ojala Ravintola Savoy Helsinki
Mikko Lahtinen Ravintola Punkaharju Punkaharju
Jarkko Pulkkinen Freelancer/ Tmi Beurre Noisette Tampere
Kim Päivästö Ravintola Savoy Helsinki
Teemu Boman Ravintola Finnjävel Helsinki
Miiro Tähti Salutorget Helsinki
Kozeen Shiwan Restaurant Ask Helsinki
Niko Lehto Bistro Sinne Porvoo
Matias Haapsaari Daphne Turku
Ville Korhonen Ravintola Savoy Helsinki
Joonas Kyllönen Café Huvila Helsinki
Henri Alén Finnjävel/muru Helsinki

 

VUODEN TARJOILIJA 2017-SEMIFINALISTIT

Ida Snellman Mustion Linna Raasepori
Matias Pietarinen Ravintola Teatteri Kellobaari Cocktail lounge Helsinki
Ronny Malmberg Farang Helsinki
Noora Sipilä Ravintola Muru Helsinki
Toni Feri Regina Helsinki
Henriette Lindholm Mustion Linna Mustio
Heidi Martikainen Ravintola Solna Helsinki
Saara Pulkkinen Holiday club Saimaa Lappeenranta
 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailijat on valittu. © Aino Huovio

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017

-kilpailijat on valittu. © Aino Huovio

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO