Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen ensimmäinen vaihe käytiin Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa torstaina 17.3. Kummankin sarjan 10 kandidaatista karsittiin viisi kilpailijaa perjantain loppukilpailuun.
Vuoden Kokki 2016 -tittelistä kisaavat Teemu Boman Ravintola Palacesta, Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Toni Kostian Grönistä, Simo Paalanen Ravintola Olosta, ja Anssi Riihimäki Ravintola Olosta.
Vuoden Tarjoilija 2016 –tittelistä kilpailevat Niina Hakolahti Ravintola Palacesta, Taneli Lehtonen Ravintola Murusta, Ronny Malmberg Farangista, Matias Pietarinen Ravintola Teatterista ja Satu-Paula Vilhunen Ravintola Mustasta Lampaasta.
– Tänä vuonna jokainen kymmenestä semifinalistista onnistui tosi hyvin. Pääruoka-annoksen teemat metsä ja vesi näkyivät annoksissa kaikilla erinomaisesti ja kilpailu oli hyvin tasainen. Kenenkään suorituksessa ei ollut virheitä tai epäonnistumisia, niinpä tämä kisa käytiin puhtaasti maun perusteella, kertoo Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.
– Semifinaaleissa arvostelussa painoi erityisesti tekniikka, josta tuli 70% tarjoilijakandidaattien pisteistä. Kokonaisuudessa kiinnitettiin huomiota läsnäolevaan ja huomaavaiseen palveluun, joka samalla jätti tilaa asiakkaalle. Huiput erottuivat erityisesti vatitarjoilussa ja Crêpes Suzetten liekittämistehtävässä – molemmat klassisia tarjoilijataitoja, joita nykyään jokapäiväisessä työssä ei juuri tarvita, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Janne Marin kommentoi.
Loppukilpailut käydään perjantaina Gastro Helsinki -messuilla klo 10.00-16.00. Kokit valmistavat kaksi alkuruoka-annosta ja pääruoan, joiden pakollinen raaka-aine on kukonpoika. Tarjoilijakilpailijat mm. valitsevat tälle menulle ja jälkiruokajuustoille sopivat viinit ja valmistavat aperitiivicocktailit sekä erikoiskahvit asiakkaiden tilauksesta.
Vuoden Kokki 2016 ja Vuoden Tarjoilija 2016 julkistetaan 18.3. noin klo 19.30.