Skip to main content

Heikki Liekola, 29, voitti Vuoden Kokki -kilpailun vuonna 2014. Kilpailun voitto on tuonut näkyvyyttä medioissa ja monipuolisia työtehtäviä. Heikki eteni voittonsa ansiosta urallaan ja siirtyi Groteskin keittiöstä Ravintola OLOn keittiömestariksi.

– Onhan tämä ehdottomasti askel uralla eteenpäin. OLOssa pääsen kehittämään itseäni paljon monipuolisemmin, Heikki Liekola pohtii.

Voittovuoden aikana Heikki on esiintynyt yhteistyökumppaneiden kampanjoissa ja monissa alan tapahtumissa niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Lapset mukaan ravintolaan

Sympaattinen Heikki toivottaa lapsetkin tervetulleiksi syömään ravintolaan.

– Asenneilmapiirin soisi muuttuvan rennommaksi niin, että myös pikkulapsetkin olisi luontevaa ottaa mukaan ravintolaan. Ruotsissa näin tehdään ja lapset oppivat pienestä pitäen nauttimaan ulkona syömisestä.

Voittoon vaaditaan raakaa työtä

Heikki on vuoden 2014 kultamitalin lisäksi voittanut aikaisempina vuosina sekä hopeaa että pronssia. Voittaminen vaatiikin Heikin mukaan paljon kokemusta ja ahkeraa harjoittelua.

– Tärkeintä on tehdä itsensä näköistä ruokaa. Konkareilta voi ja kannattaakin kysyä neuvoa, mutta kilpailutyön on edustettava sitä mistä itse pitää ja minkä kykenee hyvin valmistamaan. Reseptin on oltava mielenkiintoinen, mutta ei saa unohtaa, että karsintaan lähetettävän työn joutuu sitten semifinaalissa kilpailupaineiden alla valmistamaan. Kokonaisuuden on oltava hallinnassa, voittaja vuosimallia 2014 neuvoo.

Lue lisää Heikistä Metoksen sivuilta.

Kuvassa Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola asettelee kilpailuannoksia. ©Manne Stenros

Heikki Liekolan jälkiruoka rakentui finaalissa tuomariston määrittämistä raaka-aineista: puolukka, kaurahiutale ja crème fraîche.

Heikki Liekolan jälkiruoka rakentui finaalissa tuomariston määrittämistä raaka-aineista: puolukka, kaurahiutale ja crème fraîche.

ELO

Author ELO

More posts by ELO