Skip to main content

Kuopiolainen asiakaspalvelun ammattilainen, Vuoden Tarjoilija -kilpailun kakkonen ja vuoden nuori sommelier -kisan voittaja Kata Shecter pääsee ensi visiitille Suomen vanhimpaan kaupunkiin Turkuun. Kata työskentelee Kuopiossa Ravintola Mustan Lampaan tarjoilijana.

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön eli ELO-säätiön järjestämässä Vuoden Tarjoilija 2014 -kilpailussa valittu voittaja, Toni Yksjärvi, pääsi palkintomatkalle Barcelonaan Torresin viinitilalle. Toiseksi tullut Kata Shecter sai viikonloppumatkan Turun Neitsytperunafestivaaleille.

Ruokakulttuuria ympäri Suomea

Tarkoituksena on, että palkintomatkoja suunnataan jatkossa eri puolille Suomea. Turku on itseoikeutettu ensimmäinen kulttuurikohde. Onhan täältä lähtöisin myös monta Vuoden Kokkia ja muitakin huippukokkeja. Matkoilla halutaan tehdä tunnetuksi kunkin kaupungin tarjoamia huippuelämyksiä ja vahvistaa alueellista ruokakulttuuria, sanoo säätiön johtaja Seija Kurunmäki, joka myös osallistuu Neitsytperunafestivaalin symposiumiin.

Suomalais-englantilaiselle Katalle ja hänen puolisolleen viikonloppumatka Turkuun on mieluisa.

-Turku on Aurajoen varrella ja olen kuullut että turkulaiset ovat suorapuheisia ainakin meihin savolaisiin verrattuna, tietää Kata.

– Me täällä Savossa ilmaisemme itseämme kierrellen ja kaarrellen ihan pelkästä puhumisen ilosta. Joskus kun asiakkaalta kysytään esimerkiksi, ottavatko he still- vai porevettä, voi vastaus olla niin monisanainen, ettei itse asiakaskaan lopulta tiedä kumpaa tilasi. Asia, kun voep olla näen, mutta voep olla olematakkii, Kata kertoo aidolla savon murteellaan.

Elämyksiä ja palvelukulttuuria vieraan silmin

Matkan järjestäjä ELO-säätiö yhteistyökumppaneineen on valinnut vierailukohteeksi päätapahtuman eli Neitsytperunafestivaalin sekä yösijan Hotelli Centrosta (Food & Fun -suositus). Ruokapaikoiksi valikoitui Kaskis ja Smör (Kaskiksessa Vuoden Kokki 2013 Erik Mansikka ja Smörissä Vuoden Kokki 2013 -kilpailun kakkonen Jarno Seppä). Yhteistyökumppani Paulig valitsi W WineDelin, joka on palkittu tänä vuonna erikoiskahveistaan. Turun kaupungin lahjoittama Food Walk -kortti mahdollistaa tutustumisen Turun elämyksiin vapaavalintaisesti.

Turun media saa mahdollisuuden haastatella Kata Shecteriä jälkikäteen. On kiinnostavaa kuulla, mikä elämys ja mitkä palvelukokemukset jäivät mieleen ja mikä kesäisen Turun viikonlopussa ilahdutti erityisesti. Kata kertoo kiinnittävänsä huomioita palvelutilanteiden aitouteen. Hänen mielestään myös vilpittömyys ja oma ammattiylpeys näkyvät aina asiakaspalvelijan olemuksessa.

– Tarjoilijasta huomaa kyllä, onko hän aidosti kiinnostunut ruoasta ja juomasta, Kata kiteyttää.

Lisätietoja:
Kata Shecter, Vuoden Tarjoilija 2014 kakkonen
+358 40 7767448
kata.shecter@hotmail.fi

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
+358 400 460894
seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Miia Alhanen, Turku Touring
+358 50 5590 671
miia.alhanen@turku.fi

ELO

Author ELO

More posts by ELO