Skip to main content

Pöytävaraus-podcastin ensimmäisessä jaksossa itsekin Vuoden Kokki -kilpailun voittanut Henry Tikkanen kertoo, mistä kisoissa on kyse ja miksi niihin kannattaa osallistua.

”Ensinnäkin kilpailu on hyvä mahdollisuus saada palautetta omasta työstä, mutta sen lisäksi näkisin, että se ajaa koko alan asiaa. Kisoissa on mukana monia eri toimijoita, esimerkiksi oppilaitoksia, ja näen tämän alan yhteisenä ponnistuksena. Yhteistyötä ei ole koskaan liikaa”, Henry kertoo.

”Kilpailu on hieno siksi, että sen voittaa oikeasti se, joka tekee parhaan suorituksen ja annoksen. Kisa on kova ja vaativa, mutta ehdottoman reilu”.

Viidennessä podcast-jaksossa myös tämän vuoden tuomariston edustajat Miia Sironen ja Heikki Liekola komppaavat Henryä siitä, että kisa on rehti. He kertovat myös, mikä tämän vuoden voittajista teki muita paremman.

”Tietysti kisoissa arvioidaan useampaa asiaa, mutta mausta saa luonnollisesti eniten pisteitä. Voisi siis sanoa, että maku ratkaisee. Tämän vuoden voittajan tapauksessa työskentely oli lähes tahratonta aina veitsitekniikasta lähtien. Kimin suoritus oli tasainen ja yleisvahva jokaisella osa-alueella”, Heikki avaa tuomariston pohdintoja.

Miia Sironen kertoo, että myös tarjoilupuolella odotetaan tasaisen varmaa suorittamista.

”Kimin tavoin myös Hennan suoritus oli tasaisen hyvä molempina kisapäivinä. Asiakaspalvelu oli joustavaa ja jouhevaa, lisäksi pienet nyanssit olivat kohdillaan. Kokonaisuuden lisäksi myös pienet tekniset asiat tekivät Hennasta tällä kertaa voittajan”, Miia kertoo.

Voittajien on helppo hymyillä, ja näissä tunnelmissa Kim ja Henna kannustavatkin kaikkia kiinnostuneita osallistumaan rohkeasti seuraavan vuoden kilpailuun.

Heli Kähkölä

Author Heli Kähkölä

More posts by Heli Kähkölä