Pöytävaraus-podcast

Pöytävaraus -podcast by Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija, juontajana Hans Välimäki

Pöytävaraus-podcast by Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija. Keittiöön ja saliin mahtuu paljon upeita ammattilaisia ja hienoja hetkiä. Yhdessä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen kanssa Hans Välimäki lähtee tässä podcastissa pilkkomaan tämän hetken kuumaa perunaa eli ravintola-alaa. Joka jaksossa Hansin varaamaan pöytään istahtaa alan tekijöitä kertomaan, mitä tapahtuu, kun ravintolamaailman huiput kohtaa kisamaailmassa.

Kuuntele podcastia Spotifyssa >> 

Jaksot

Jakso  8.10.  Mikä ihmeen Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu?
Kuka päättää, kenet valitaan Suomen parhaaksi kokiksi tai tarjoilijaksi? Miksi kilpaileminen kannattaa? TV on täynnä kokkikisoja – miten ammattilaisten kisat eroaa kaikista Top Chefeistä ja Master Chefeistä? Miksi kuluttajan kannattaa seurata näitä kisoja?
Hans Välimäen vieraana studiossa Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja Vuoden Kokki Akatemian pj., keittiömestari Ravintola Göstassa sekä Noora Sipilä, Vuoden Tarjoilija 2018, kokki, tarjoilija, viinimestari ja BasBasin ravintolapäällikkö.
Huom. : jakson äänityksen jälkeen Viini ja Ruoka-tapahtuma on vaihtunut Viinikylä-kokonaisuudeksi.  Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 15.10.Miks sä olet paras? Kisakuume nousee 
Miten finalistit valmistautuvat kisaan ja millaisin odotuksin kisakeittiöön lokakuun lopussa astellaan? Heiluuko kauhanvarret ja lenteleekö kattilat? Kisafiiliksiä suoraan finalistien suusta juuri ennen h-hetkeä!Pöytävaraus on jälleen tehty ja Hans Välimäen kanssa Pöytävaraus-podcastin pöytään kuulokkeet päässä istahtavat Vuoden Kokki 2021 finalistit Ville Korhonen, Ravintola Savoy ja Jonathan Slotte, Ravintola Palace. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 22.10. Asiakaskokemus viimeistellään tai tyritään salin puolella
Koko kansan sommelier Samuil Angelov ja Vuoden Tarjoilija 2020 Christian Angelov saapuvat Hans Välimäen vieraiksi Pöytävaraus-podcast -studioon. Nyt selvitetään, millaisia tekijöitä ravintolasaleissa arvostetaan ja millainen merkitys hyvällä salityöskentelyllä kokonaisuudessaan on? Entä millainen on hyvä asiakas? Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 29.10. Kokin uramenu, mitä on listalla?
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kisojen pääjärjestäjän, Wihuri Metro-tukun keittiömestari Juuse Mikkonen ja liiketoimintajohtaja Antti Leistén ovat tuttuja vieraita Hansille. Nyt puhutaan siitä, mitä kaikkea kokille on tarjolla ravintola-alalla ja millaisissa liemissä tätä kolmikkoa on haudutettu. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 12.11. Finaali 2021
Mikä tekee Henna Kolehmaisesta Suomen parhaan tarjoilijan ja millä taidoilla kirkkaimman mitalin kokeista vei Kim Päivästö? Tässä Pöytävaraus-podcastin jaksossa vieraana tämän kisavuoden voittajat, hallitseva Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2021 sekä kisaa arvioineet päätuomarit Miia Sironen ja Heikki Liekola. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 19.11. Kisakeittiö täynnä miehiä – miksi?
Tänä vuonna Vuoden Kokki-kisakeittiössä nähtiin 9 finalistia, jotka kaikki miehiä. Miksi? Missä kaikki naiset? Nyt oman kantansa asiaan kertovat keittiöammattilaiset Katja Tuomainen ja Anni Peräkylä. Onko meillä tasa-arvoiset ammattikeittiöt? Pitäisikö jotakin tehdä, että kisaan saataisiin enemmän monipuolisuutta? Kuuntele jakso Spotifyssa >>

 

 

Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1995. Vuodesta 2013 alkaen  Vuoden Kokki -kilpailun lisäksi on järjestetty samanaikaisesti Vuoden Tarjoilija -kilpailua, jonka tarkoituksena on lisätä salipuolen ammattilaisten arvostusta ja ammattitaitoa Suomessa.

Vuoden kohokohta on tietysti itse kilpailu, mutta Vuoden Kokin ympärillä tapahtuu läpi vuoden. Tänä vuonna kilpailuiden finaali kisataan Messukeskuksen Viinikylä-tapahtuman yhteydessä 29.-30.10.2021.

Ota kuunteluun podcast ja seuraa meitä somessa
IG @vuodenkokki @vuodentarjoilija    FB @vuodenkokki @vuodentarjoilija

 

Vuoden Kokki pääyhteistyökumppanit:
HKScan, Messukeskus, Metos, Wihuri Metro-tukku
Yhteistyökumppanit:
Ainoa Winery, Diversey, Haaga-Helia, Laurea Ammattikorkeakoulu, Jubilee, MaRa, Meira, MTK, Oksasen Puutarha, Pajunen, Polar, Puljonki, SLC, Vitriini

Vuoden Tarjoilija pääyhteistyökumppanit:
Messukeskus, Metos, Valio, Wihuri Metro-tukku
Yhteistyökumppanit:
Ainoa Winery, Diversey, E.ahlström, Jubilee Oy, Laurea Ammatttikorkeakoulu, Haaga-Helia, MaRa, Meira, MTK, Oksasen puutarha, Pajunen, Puljonki, Polar, SLC, Vitriini