Pöytävaraus-podcast

Pöytävaraus-podcast by Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija. Kattauksesta vastaa kokki ja ruokastylisti Linnea Vihonen! Studiossa keskustellaan ravintolamaailman tähtien ja vaikuttajien kanssa alan vetovoimaisuudesta sekä upeasta suomalaisesta ruokakulttuurista, unohtamatta Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -tapahtumaa.

Kuuntele podcastia Spotifyssa >> 

 

Kausi 2

 

Jaksot

Jakso 1: Linssin molemmin puolin
Miten otetaan hyvä annoskuva hakuvaiheen tehtävää varten? Voiko jo annoksen esille laitossa huomioida valokuvauksellisuuden? Entä mitä kannattaa pitää mielessä, kun kuvaa videota kilpailutehtävää varten? Haittaako jännittäminen?
Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kisan hakuaika on auki maaliskuun loppuun. Toisen tuotantokauden ensimmäisen jakson vieraaksi saapuu kokki ja valokuvaaja Santeri Stenvall jakamaan vinkkinsä hakuvaihetta ajatellen. Santeri on tuttu kisakuvaaja sekä Vuoden Kokissa että Vuoden Tarjoilijassa, mutta myös Bocuse d’Or-kisassa. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 2: Palkintopallilta kilpailujohtajaksi
Miten kilpailutehtävät rakennetaan? Haittaako jos kilpailutehtävät toistuvat vuodesta toiseen? Mikä kilpailujohtajuudessa kiinnostaa? Mitä kilpailujohtaja tekee kisassa? Miksi kilpailutoiminnassa kannattaa olla mukana, vaikka ei itse enää kilpailisi? Mihin suuntaan kisoja halutaan viedä? Entä miltä golfkentältä saa parhaat ruoat ja mitä ravintola-alan ammattilaisten lapset syö?
Linnea Vihosen vieraaksi saapuvat kauden 2022 kilpailujohtajat Mikko Kaukonen  ja Saara Alander. Molemmilta löytyy pitkä kokemus ravintola-alalta, mutta he ovat myös erittäin tuttuja kasvoja alan kilpailuista. Kaukonen on Vuoden Kokki vuodelta 2019 ja Alander taas Vuoden Tarjoilija vuodelta 2015. Kilpailujohtajuuden lisäksi jaksossa keskustellaan kilpailuun hakemisesta, miten erottua hakijoista ja mitä kannattaa huomioida hakuvaiheessa. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 3: Uusi ura – aikuisena kokiksi!
Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon, kun lähtee opiskelemaan aikuisena? Mikä yllättää opiskelussa ja miksi opiskeleminen kannattaa? Millaista on hypätä opiskelijaksi, kun takana on jo työuraa? Entä miltä ravintola-alan ammattilaisten kilpailut näyttävät opiskelijan näkökulmasta?
Kauden kolmannessa jaksossa Linnea Vihosen vieraaksi saapuu ruokakirjoittaja ja Perho Liiketalousopistossa kokiksi opiskeleva Satu Koivisto. Jaksossa keskustellaan ravintola-alan vetovoimaisuudesta, uuden oppimisesta sekä uraunelmista! Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 4: Miltä kotimaisuus maistuu?
Mistä maku muodostuu? Miltä neljä vuodenaikaa maistuu? Mikä tekee kotimaisista raaka-aineista erityisen makuisia? Miten vedellä voidaan vaikuttaa tuotteen makuun? Miksi juuri kotimainen vesi on kallisarvoinen raaka-aine? 
Neljännessä jaksossa Pöytävaraus-podcastiin saapuu vieraaksi Kyrö Distillery´n päätislaaja Kalle Valkonen. Yhdessä Linnea Vihosen kanssa Kalle käy läpi Kyrö Distillery’n saunan lauteilta alkanutta syntytarinaa sekä sitä, miksi kotimainen ruis on niin arvokas raaka-aine. Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 5: Suomalaisen ruokakulttuurin identiteetti
Onko suomalainen ruokakulttuuri kriisissä? Miten alueellisuus vaikuttaa ruokakulttuurin kehittymiseen? Mitä suomalaisesta ruokakulttuurista kannattaisi ehdottomasti nostaa esiin ja viedä maailmalle? Voiko kokkikilpailuilla kehittää kotimaista ruokakulttuuria? Miten ruokakulttuuria ilmennetään kilpailuannosten kautta?
Viidennessä jaksossa Linnea Vihosen vieraaksi saapuvat Suomen Bocuse d’Or joukkueesta Johan Kurkela ja Aino Kasanen. Finaalipaikka tammikuulle 2023 Lyoniin on plakkarissa, joten nyt on hyvä hetki summata fiilikset, kun edustuskausi on puolessa välissä. Mitä Johan ja Aino haluavat nostaa esiin suomalaisesta ruokakulttuurista esiin kilpaillessa ja mitä suomalainen ruokakulttuuri heille merkitsee? Kuuntele jakso Spotifyssa >>

Jakso 6: Legendat lautasella
Mistä kokki inspiroituu? Entä kenelle kokki tekee ruokaa? Millainen on Kim Mikkolan salainen resepti maksalaatikolle? Miten on mahdollista, että Michelin-tähden kokki myy viiden euron hampurilaisia? 
Kauden viimeisessä jaksossa Linnea Vihosen vieraaksi saapuu menestyskonseptien luoja, keittiömaailman moderni rokkitähti Kim Mikkola. Jaksossa keskustellaan sekä intohimoista että inspiroitumisesta. Miten sporakiskojen kirskuminen päätyy lautaselle? Onko kaiken onnistumisen takana ennen kaikkea itsensä misaaminen?
Kuuntele jakso Spotifyssa >>

 

Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1995. Vuodesta 2013 alkaen  Vuoden Kokki -kilpailun lisäksi on järjestetty samanaikaisesti Vuoden Tarjoilija -kilpailua, jonka tarkoituksena on lisätä salipuolen ammattilaisten arvostusta ja ammattitaitoa Suomessa.

Vuoden kohokohta on tietysti itse kilpailu, mutta Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan ympärillä tapahtuu läpi vuoden. 

Ota kuunteluun podcast ja seuraa meitä somessa
IG @vuodenkokkijavuodentarjoilija FB @vuodenkokkijavuodentarjoilija