Ravintola-alan suomenmestaruuksista mitellään lokakuussa 23.–24.10.2025 Viini ja Ruoka -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Samalla juhlitaan Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotista taivalta.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen kaksipäiväisissä finaaleissa kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa ottavat mittaa toisistaan. Viini ja Ruoka -tapahtuman kävijät pääsevät seuraamaan suomalaista huippuosaamista keittiön ja salin puolelta juhlavuoden tunnelmissa, sillä Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995.
Kilpailuista on vuosien varrella noussut monia ravintola-alan kiintotähtiä, kuten kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Kokki -voittaja Pekka Terävä, Michael Björklund, Peppi Aralehto, Erik Mansikka ja Toni Kostian.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen voittajat palkitaan apurahoin. Vuoden Kokki saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin.
Kilpailuvuotta voi seurata Instagramissa @VuodenKokki&VuodenTarjoilija ja verkkosivuilla https://www.vuodenkokki.fi/.
Lisätietojen antaja:
Wihuri Metro-tukku
Katariina Heiskari
Marketing Specialist
+358401883729
katariina.heiskari@wihuri.fi
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.
Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.