Turun Logomossa tiistai-iltana julkistettiin Vuoden Kokki 2025- ja Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit semifinaalien päätyttyä. Kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa selvittivät tiensä lokakuun finaaleihin kilpailemaan alan suomenmestaruuksista.
Osana Turun Maku -tapahtumaa käytiin Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen semifinaalit 27.5.2025.
Vuoden Kokki 2025 -finalistit ovat:
Piero Silvani, Olo Creative Catering
Tobias Malm, Restaurant HEJM
Zhao Wen (Gordon) Yam, Restaurant Grön
Otto Hietamies, Lapland Hotels Bulevardi, Kulta kitchen
Ville Neulanen, Palace
Benjam Papp, Ravintola Demo
Vuoden Tarjoilija 2025 -finalistit ovat:
Leeni Hyvärinen, Freelancer
Kelvin Tse, Ravintola Vinkkeli
Sallamari Pietilä, Vintero
Katrina Laitinen, BasBas Kulma Oy
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari
Alma Syrjänen, Bon Group Oy
Finaalit käydään lokakuussa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna vietetään Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuotta, mikä tekee kilpailusta erityisen.