Skip to main content

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaaleissa ravintola-alan parhaat osaajat ottavat toisistaan mittaa 23.–24.10.2025. Kaksipäiväiset finaalit järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä.  

Vuoden Kokki 2025 ja Vuoden Tarjoilija 2025 ratkeavat lokakuun lopussa, kun kuusi kokkifinalistia ja kuusi tarjoilijafinalistia pääsevät haastamaan ammattitaitoaan ja toisiaan. Monipuolisissa kilpailutehtävissä finalisteja arvioi Suomen ravintola-alan parhaimmistosta koostuva tuomaristo. 

Kilpailutehtävät ja finaalipäivien sisältö uudistuu vuosittain ja tänä vuonna mukana on muutama isompi muutos. Vuoden Tarjoilija -finaalissa kilpailun ensimmäisenä päivänä karsiutuu jatkoon kolme parasta. Lisäksi torstaina on tarjolla mahdollisuus yleisöstä nopeimmille päästä maistamaan Vuoden Kokki -finalistien luomuksia. 

Finaalista poikkeuksellisen tekee myös Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotisjuhlavuosi. Ravintola-alan yhteisöllisyyttä ja huippuosaamista esiin tuovat kilpailut keräävät edelleen kotimaiset huiput koolle. Monet kilpailusta nousseet nuoret tähdet ovat kasvaneet alan vaikuttajiksi, jotka ovat edelleen aktiivisesti mukana kilpailun tuomaristossa. 

Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Jonathan Slotte (Vuoden Kokki 2022) ja päätuomarina Kalle Tanner (Vuoden Kokki 2018). Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat vastaavasti kilpailujohtajana Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) ja päätuomarina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015). Tämän vuoden finaalit juontavat Teresa Välimäki ja Risto Mikkola.  

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan Messukeskuksen sivuilla osoitteessa https://www.messukeskus.com/medialle/akkreditointi/.  

Lisätietojen antaja: 
Wihuri Metro-tukku 
Katariina Heiskari 
Marketing Specialist 
+358401883729 
katariina.heiskari@wihuri.fi  

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut 

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka tuovat esiin kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita sekä alan elämyksellisyyttä ja moninaisuutta. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailukonsepti näyttää toiminnallaan suuntaa suomalaiselle gastronomialle, kehittää ravintola-alan arvostusta sekä edistää vuoropuhelua ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja sidosryhmien välillä. Kilpailut ilmentävät alan trendejä, innovaatioita sekä edistävät vastuullisuutta ja kestäviä ratkaisuja keittiö- ja salityöskentelyssä. 

Pääjärjestäjänä Wihuri Metro-tukku mahdollistaa laajan yhteistyöverkoston kanssa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut. Vuoden 2026 alusta kilpailujen omistajuus siirtyy Metro-tukulle. 

Kia

Author Kia

More posts by Kia