Skip to main content

Viinin ystävälle Zonin Gastronomy Experience –matka oli mieleenpainuva kokemus. Pernod Ricard Finlandin Vuoden Tarjoilija 2017 -palkinnoksi tarjoamalla matkalla oli mahtava tilaisuus syventää entisestään tarjoilijan ammattiin kuuluvaa tietotaitoa. Syksyn reissu oli gastronominen elämys, jonka parhaita paloja on mukava muistella nyt kun lunta tuiskuttaa.

Ensimmäisenä päivänä pitkän automatkan jälkeen saavuimme Modicaan eli Sisilian vanhaan pääkaupunkiin. Silmiä hivelevän historiallinen paikka. Päädyimme tervetuliaisdinnerille paikallisen hotellin Casa Talía pihalle, missä koko reissu siunattiin alkaneeksi tietenkin sapeloimalla ja nauttimalla paikallisista viineistä ja ruoista. Parempaa alkua reissulle ei voisi toivoa.

Klikkaa kuvia alla nähdäksesi ne suurempana. 

Unohtumaton kokemus taatusti oli vierailu Principi Di Buteran viinitilalla ja kellarissa. Ilma oli keskellä päivää varmasti lähempänä 40 astetta eikä köynnösten keskellä pitkään jaksanut vaeltaa, joten sommelier-porukkamme pikaisesti hakeutui varjoon paikallisista Nero D’Avola kuohuviinejä sapeloimaan. Kesäkuussa paikalliset Nero D’Avola rypäleet olivat vielä pieniä ja raakoja, mutta vuosi oli ollut kuulemma hyvä tähän mennessä. Viinitilalla pääsimme myös pullottamaan oman Cuvéen eli sekoitteen paikallisista Cabernet Sauvignon, Merlot ja Shiraz -viineistä.

Paikallisen D’Oglion pariskunnan luomutila oli kiinnostava nähtävyys. Kiersimme Italian auringon paahteessa tilaa pick up –autolla. Karjaa oli lähes vapaana vuorenrinteillä, joiden välistä puikkelehdittiin. Lopuksi syötiin tietysti yhdessä pitkän kaavan lounas, johon itse leivottiin uunituore leipä.

Kaikki hieno loppuu aikanaan, ja viimeisestä illasta Italiassa jäi hienoja muistoja. . Ennen kotiinlähtöä piipahdettiin vielä Catanian vilkkaimmilla markkinoilla, jonka valtasi loputtomat rivit paikallisia merenherkkuja. Täältä löytyisi raaka-aineet vaativampaankin makuun. Loppudinner Etnan rinteillä Bonetta dell’Oglion luomana ja huikeat näkymät jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Lue lisää Zonin Gastronomy Experience –matkasta:
http://www.zonin1821.it/en/news/gastronomy-experience-new-successful-concept/[metaslider id=322]

ELO

Author ELO

More posts by ELO