Skip to main content

Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen kävi kesäkuussa tutustumassa Espanjassa sijaitsevan Torresin viinitilan toimintaan palkintomatkallaan. Seuraavassa Lehtonen jakaa kanssamme matkan parhaat palat! 

 

Miguel Torresin viinitilan ja perheen toiminta oli vaikuttavaa. Ison tuottajan sydän sykkii laadulle koostaan huolimatta. Minulla oli upea tilaisuus päästä tutustumaan viikoksi espanjan viinintuotantoon, tuottajan melkein koko tuotannon viineihin sekä mahdollisuus vierailla toinen toistaan upeimmissa viinitiloilla ja ravintoloissa.

Maanantaina saavuimme Vilarancan pieneen ja ihastuttavaan kylään. Katalonialaisuus näkyy pitkälle kaduilla liehuvista lipuista. Ilma on lämmin mutta ei tukahduttavan kuuma. Koko päivä on vapaa ja ainoana ohjelmana oli illallinen upeassa paikallisessa Cal Ton nimisessä ravintolassa.

Kaikki paikalle saapuneet tapasivat hotellin aulassa, jossa saimme tutustua toisiimme itse Miguel Torresin tervetuliais sanojen saattelemana.

Ihmisiä oli saapunut, niin Virosta, Alankomaista, Arabi Emiriiteistä, Liettuasta, Brasiliasta, Irlannista ja Venäjältä, muutamia maita mainitakseni.

Viinimatka oli kokonaisuudessaan hienosti suunniteltu. Matkan aikana ei pelkästään keskitytty Torresin viinien maailmaan, vaan tutustuimme kokonaisuudessaan viinin tuotantoon, valmistukseen, brandyn ja oliiviöljyn tuotannosta aina espanjaan viinimaana, sen tulevaisuuteen ja uhkiin. Tämän llisäksi oli mahdollisuus päästä maistelemaan uniikkeja viinejä niin tältä vuosikymmeneltä aina 70-luvun puoli väliin saakka. Mahtavan reissun aikana saimme mahdollisuuden päästä tutustumaan niin Torresin eri viinitiloihin kuten Jean Leon ja Torresin Prioraton tiloihin.

Taneli2

Torresin suuri panostus tulevaisuuteen näkyy kaikessa. Suuret koeviljelmät jossa elvytetään vanhoja, jopa sukupuuttoon kuolevia lajikkeista, pienemmän hiilijalanjäljen saavuttamisesta aina puhtaan veden keräämiseen jolla varmistetaan veden saanti kuivuuden aikana sekä omat laboratoriot joiden avulla voidaan varmistaa tuotekehitys sekä tuotteiden laadun varmistaminen. Kaikki nämä yhdessä yhdistettynä viininvalmistuksen haasteellisuuteen niin valmistusteknillisesti kuin kuluttaja tottumukset huomioon ottaen.

Torresin vierailulla on hieno mahdollisuus huomata heidän suuri panostuksensa niin nykyteknologian kehittämiseen ja samalla hyödyntäen vanhoja klassisia menetelmiä. Klassisten koripuristimien käyttö, tammitynnyrien huolellinen valitseminen sekä terästankkien, kananmunan muotoisten keraamisten tankkien ja tammen harkittu käyttö yhdessä ja erikseen viininvalmistuksen eri vaiheissa tekee myöskin vaikutuksen ja kielii myöskin Torresin nykyaikaisuudesta ja myöskin osalta ”trendien” tutkimisessa viininvalmistuksessa.

Matka huipentui Barcelonassa Windsor nimisessä huippu ravintolan valmistamaan illalliseen, jossa kaikille jaettiin kaikille kurssin suorittaneille Diplomit onnistuneesta loppukokeen läpi pääsystä.

Myöskin on loppuun hyvä mainita Torresin perheen näkyvä omistautumisen, minkä huomaa. Monet perheen jäsenistä ovat mukana yrityksen toiminnassa joista saimmekin nähdä useimmat heistä.

Kaikin puolin oli mahtava reissu, jonka järjestelyihin oli laitetta paljon aikaa sekä rahaa onnistuneen viikon takaamiseksi.

Kiitos matkasta koko Torresin väelle, Winestate- maahantuontiyritykselle sponsoroinnista sekä koko Elo-Säätiön henkilökunnalle. Paljon jäi hyviä muistoja sekä paljon hyviä uusia ihmisiä ja kontakteja reissun varrelta.

Vuoden tarjoilija 2016

Taneli Lehtonen

P.s. Espanja on mahtava maa!

ELO

Author ELO

More posts by ELO