Skip to main content

Tammikuussa pidetyissä semifinaaleissa testattiin kilpailijoiden teknistä osaamista. Huhtikuussa pidetyssä finaalissa Vuoden Tarjoilija -kilpailijat tarjoilivat neljän ruokalajin aterian pöytävieraille ja kilpailivat kokonaisvaltaisen palvelukokemuksen tuottamisessa. Kukin kilpailija tarjosi elämyksiä kahdelle kutsuvieraspöydälle.

Tietoa Vuoden Tarjoilija -kilpailusta

Vuoden Tarjoilija on alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu. Ensimmäinen Vuoden Tarjoilija -kilpailu käytiin vuonna 2013, jolloin voittajaksi valittiin Maria Suihkonen. Vuoden Tarjoilja 2014 on Toni Yksjärvi ja Vuoden Tarjoilija 2015 puolestaan Saara Alander. Hallitseva  Vuoden Tarjoilija 2016 on Taneli Lehtonen Ravintola Murusta!

Kilpailukausi kestää vuoden, jonka aikana tarjoilijoiden suomenmestari osallistuu monipuolisesti eri tapahtumiin, mediaesiintymisiin ja yhteistyökumppaneiden kampanjoihin. Kilpailun tarkoituksena on edistää ammatillista huippuosaamista sekä tuoda esille tarjoilijan ammatin vaativuus ja monipuolisuus. Kilpailulla pyritään nostamaan tarjoilijan ammatin ja koko alan arvostusta ja korostamaan sitä, että ravintolaelämys on aina kokin ja tarjoilijan yhteistyön tulos.

Vuoden Tarjoilija kilpailuun osallistutaan ennakkotehtävällä, joka koostuu suunnittelu-tehtävistä ja monivalintakysymyksistä. Ilmoittautuneista parhaat valitaan mukaan semifinaaliin, joista taas parhaat etenee edelleen finaaliin. Vuoden Tarjoilija -kilpailussa palkitaan kolme parasta tarjoilijaa.

Loppukilpailussa tarjoillijat pääsevät näyttämään käytännön taitojaan, kun he tarjoavat ravintolaelämyksiä kutsuvieraille yhdessä Vuoden Kokki -semifinalistien kanssa.

Seuraa kilpailua Vuoden Tarjoilija Facebook-sivuilla.
Vuoden Tarjoilija 2017 säännöt
Lue lisää Vuoden Tarjoilija kilpailun historiasta.

Kuvassa Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit. © Emilia Kangasluoma

ELO

Author ELO

More posts by ELO