Vuoden Tarjoilija 2024 alkukilpailutehtävä

Vuoden Tarjoilija 2024 -kilpailun karsintatehtävä on kolmiosainen.

  1. Hakijan tehtävänä on suunnitella ruoka- ja juomayhdistelmä, jonka teemana ja inspiraationa on hakijan synnyin- tai kotipaikkakunta. Juoma saa olla esimerkiksi viini, olut, cocktail, mocktail tai muu alkoholiton juoma. Perusteluissa tulisi käydä ilmi paikkakunta ja mistä inspiraatio annokseen ja juomapariin on syntynyt. Tehtävä on kirjallinen, jonka maksimipituus on 1000 merkkiä ja se palautetaan PDF-tiedostona.
  2. Monivalintatehtävä. Hakemuksen palauttamisen yhteydessä saat linkin alan teoriatietoja kartoittavaan testiin. Muistathan tarkistaa myös roskapostistasi, onko linkki ohjautunut sinne.
    Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä.
  3. Videotehtävä. Hakijan tehtävänä on kuvata videolle asiakaspalvelutilanne, jossa teemana on kuohuviinipullon avaaminen ja sen tarjoilu. Videon maksimipituus on 7 minuuttia ja siinä ajassa hakijan tulee avata ja tarjoilla kuohuviinipullo kahdelle kuvitteelliselle asiakkaalle kuvitteellisessa viinibaarissa.

Ennen hakemuksen palautusta kilpailija lataa videon valitsemaansa pilvipalveluun (esim.Dropbox). Hakukaavakkeen yhteydessä on kohta, johon kilpailija liittää URL-linkin pilvipalveluun. Videota EI palauteta tiedostona. Kilpailijan tulee varmistaa, että pilvipalvelun linkki on voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Kirjalliset perustelut palautetaan Word –tiedostona. Tiedostoon ei liitetä mitään ylimääräisiä kuvia, logoja, ruudukoita, taulukoita tai mitään muuta ylimääräistä. Tiedostossa tulee olla kirjoitettuna vain ennakkotehtävässä ohjeistettu kilpailutehtävä.


Hakuaika kilpailuun on 29.1. – 3.3.2024. Hakijan tulee suorittaa kaikki kolme hakutehtävää määriteltynä hakuaikana. Kilpailijoihin ollaan yhteydessä sähköisesti.

Semifinaali kilpaillaan 22.4. Viking Glorylla. Huomioithan, että laiva liikennöi Turusta. Lisätiedot semifinaalista julkaistaan myöhemmin.

Jos hakemuksesi palauttamisen kanssa on ongelmia, toimita kaikki lomakkeessa pyydetyt tiedot sekä vaaditut liitteet sähköpostitse osoitteeseen viestinta@vkvt.fi

Kilpailun säännöt

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.