Skip to main content

Vuoden Tarjoilija -kilpailun säännöt

Vuoden Tarjoilija -kilpailun järjestää ELO-säätiö, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, yhteistyössä kilpailun yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kilpailuun voivat osallistua sekä Suomen kansalaiset että kaikki Suomessa vakituisesti asuvat ja ravintola-alalla työskentelevät salipuolen ammattilaiset. Kilpailun aiemmin voittaneet eivät voi enää osallistua kilpailuun. Kilpailukieli on suomi.

ELO-säätiö vahvistaa kilpailun päätuomarin, tuomariston ja järjestelytoimikunnan. Tuomareiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että tuomaristo koostuu alan ammattilaisista ja mahdollinen esteellisyys toimia tuomarointitehtävissä huomioidaan. Tuomaroinnin tulee olla asiallista, tasapuolista ja oikeudenmukaista.

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Ennakkotehtävä julkaistaan lokakuussa 2019. Hakuaika päättyy 30.11.2019. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee semifinalistit ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä tammikuussa 2020.

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla 12.-13.3.2020.

Kilpailun finalistien nimet, finaalitehtävän sisältö, arviointikriteerit ja aikataulu julkistetaan myöhemmin.

Kilpailun voittaja palkitaan. Lisäksi osallistujat saavat mahdollisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden erikoispalkintoja.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saattaa edustaa Suomea erikseen määritellyssä kansainvälisessä kilpailussa.

ELO-säätiöllä ja sen kilpailuiden yhteistyökumppaneilla on erikseen sovittavalla tavalla oikeus käyttää kilpailun voittajaa mainonnassaan seuraavaan Vuoden Tarjoilija -voittajan valintaan saakka. Tänä aikana voittaja ei saa esiintyä muussa mainonnassa. Poikkeuksen tekee ennen kilpailua solmittu kirjallinen esiintymissopimus. Finalistien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset pr-esiintymisistä.

10§

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa 13.3.2020.

11§

ELO-säätiöllä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

12§

Vuoden Tarjoilija -kilpailua hallinnoi ELO-säätiö.

ELO

Author ELO

More posts by ELO