Skip to main content

Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailujen jännittävä loppukilpailu käytiin Messukeskuksen Kevätmessuilla 26.-27.3. Myöhaan perjantai-iltana kruunattiin Vuoden Tarjoilijaksi 2015 Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti). Kuvia kilpailusta ja voittajista täällä.

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki ovat alojensa suomenmestaruuskilpailut. Suomen parhaimmat tarjoilijat puolestaan ovat voittajaksi kruunattu Saara Alander (Ravintola Roux, Lahti), toiseksi sijoittunut Taneli Lehtonen (Boulevard Social, Helsinki) sekä kolmanneksi sijoittunut Katrina Laitinen (Demo, Helsinki).

Heittäytyminen ratkaisi tarjoilijoiden taiston

Vuoden Tarjoilija -kilpailijoiden tasoerot olivat pienet ja kokonaisuus hyvin tasainen. Kaikki osallistujat olivat alansa rautaisia ammattilaisia, jotka hallitsivat tekniset taidot. Tuomarityöskentelyssä kiinnitettiinkin tänä vuonna huomiota erityisesti asiakaspalvelun laatuun, luonnollisuuteen ja heittäytymiskykyyn.

– Kaikki finaalikilpailijat olivat teknisesti taitavia alansa huippuja. Oman persoonan esiintuominen asiakaspalvelutilanteessa ja vieraiden viihtyvyydestä huolehtiminen korostuivat kärkikolmikon työssä. Tuomarit olivat arvostelussaan tänä vuonna hyvin tiukkoja ja tarkastelimme erityisesti kilpailijoiden läsnäoloa ja heittäytymistä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Janne Marin.

Finalistien tehtävänä oli viiden hengen seurueen päivällisen tarjoilu ruokajuomineen. Lisäksi tarjoilijoiden tuli mm. valita Vuoden Kokki -kilpailijan suunnittelemaan menuun sopivat viinit, valita tarjoiltavat juustot, valmistaa ja tarjoilla tilatut kahvit sekä esitellä ja tarjoilla avec-juomat.

– Saara Alander erottautui finaalissa selkeästi läsnäolevalla ja sydämellisellä palvelulla. Valovoimainen ja heittäytyvä asenne ratkaisi tänä vuonna lopulta koko kilpailun, summaa Marin.

Vuoden Tarjoilija -kilpailu käydään yhdessä Vuoden Kokki -kisan kanssa.  Lue lisää kilpailusta.

Vuoden Tarjoilija 2015 -palkinnot

1. PALKINTO

  • Henrik Bitten rahaston apuraha 5000€
  • Viinimatka Espanjaan, Torresin tilalle Barcelonaan
  • ELO-säätiön apuraha 2500€ ammattitaidon kehittämistä varten

2. PALKINTO

  • Henrik Bitten rahaston apuraha 3000€
  • Ruokaelämysmatka Tampereelle

3. PALKINTO

  • Rahapalkinto Henrik Bitten rahasto 2000€

Parhaasta palvelukokemuksesta palkittiin Iina Hopsu, joka lähtee Pernod Ricardin matkalle Irlantiin, Jamesonin tehtaalle

 

Lisätiedot
Toni Yksjärvi, Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtaja
045 8437 888, toni.yksjarvi@gmail.com

Sini Garam, projektipäällikkö (myös voittajien haastattelupyynnöt)
050 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
0400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
www.facebook.com/vuodentarjoilija

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. ELO-säätiö vastaa myös Bocuse d’Or -kilpailun järjestämisestä Suomessa. Säätiön tavoitteena edistää suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta Suomessa ja maailmalla.

Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneita ovat Metos, Valio ja Messukeskus. Muita yhteistyökumppaneita ovat E. Ahlström, HK, Heinon Tukku, Hartwall, Paulig, Santa Maria, Iittala, Hackman, Astiavuokraus Jubilee, KiiltoClean, À la Carte –kirjat, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Huutokosken Arvo-Kala Oy, Famifarm Oy (Järvikylän yrtit) Ravintolakoulu Perho, Stadin ammattiopisto, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Winestate, Pernod Ricard Finland, Astiavuokraus Jubilee, Aromilehti, Viinilehti ja Vitriini.  Kevätmessuilla 2015 tehtiin yhteistyötä myös Kekkilän ja Dunin kanssa.

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO