Skip to main content

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017-semifinaalit järjestetään tämän viikon lopulla Helsingin messukeskuksessa Matka 2017-messuilla. Kilpailut esittelevät Suomen tasokasta keittiö- ja saliosaamista  messujen ruokamatkailuosastolla.

20.-21.1. järjestettävät Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017 –semifinaalit tarjoavat  suomalaisia raaka-aineita ja makuja, ja katsojille mielenkiintoista seurattavaa. Yleisö pääsee näkemään lähietäisyydeltä jännittävän kilpailun, jossa 16 kokkikilpailijaa taistelee paikasta huhtikuussa järjestettävään finaaliin. Kahdeksan tarjoilijan kisakoitos koostuu yllätystehtävistä, jotka mittaavat muun muassa teknistä osaamista.

Suomi 100 – Perinteitä modernisti

Vuoden Kokki -kilpailijoiden semifinaalitehtävänä on valmistaa suomalaisuutta ilmentävä moderni annos, joka kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen raaka-aineita.  Kilpailuannoksissa suomalaisuus näkyy muun muassa kiinnostavana juuresten käyttönä sekä sienien ja marjojen hyödyntämisenä. Mukana ovat myös riista, poro ja kotimaiset kalat. Lisäksi annoksissa modernisoidaan maamme ruokaperinnettä; mukana on muun muassa kalakukkoa ja verikampsua.

– Tämän vuoden kisaan tuli paljon erittäin hyviä hakemuksia, jopa ulkomailta saakka. Semifinaaleissa valmistettavissa annoksissa on läsnä ruokaperinteemme kunnioitus ja raaka-aineidemme käyttö modernilla otteella. Ruokamatkailuosasto kansainvälisine yleisöineen on erinomainen paikka päästä näyttämään ruokaosaamisemme kovin kärki, kertoo Vuoden Kokki-kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.

– Halusimme järjestää kilpailut nimenomaan matkamessuilla, koska ruoka ja ravintolat ovat nykyään tärkeä osa matkakohteen valintaa. Kisassamme on mukana Suomen ravintolamaailman raikkain kärki ja paras osaaminen. Kisaajat ovat ympäri Suomea ja se todistaa, että tasokasta ravintolatarjontaa ja erinomaista palvelua saa muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta, kehuu kilpailujen projektipäällikkö Moila Ant-Wuorinen ELO-säätiöstä.

Kilpailuissa nähdään ruokamaailman kovimpia vakiintuneita nimiä, kun maamme huippuammattilaiset kokoontuvat tuomaroimaan kilpailua. Tikkasen lisäksi kokelaiden ruokia maistelevat  muun muassa Tero Mäntykangas, Mika Roito, Jari Vesivalo, Vuoden Kokki 2016 Toni Kostian ja Marko Palovaara.

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailujen semifinaalit käydään yleisön edessä Helsingin Messukeskuksessa Matka 2017-messujen yhteydessä 20.-21.1.Vuoden Kokki-kilpailun johtaja on Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen. 8 Vuoden Kokki -semifinalistia ja 4 Vuoden Tarjoilija -semifinalistia jatkaa matkaansa loppukilpailuihin, jotka käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla Peurungalla.

Lisää tietoa ja kisa-aikataulut

http://vuodenko.asiakkaat.sigmatic.fi/vuoden-kokki-kilpailu-2
http://vuodenko.asiakkaat.sigmatic.fi/vuoden-tarjoilija-kilpailu

Semifinalistit

http://vuodenko.asiakkaat.sigmatic.fi/vt_semifinalistit2017
http://vuodenko.asiakkaat.sigmatic.fi/semifinalistit2017

Kommentit ja haastattelupyynnöt

Moila Ant-Wuorinen
projektipäällikkö, ELO-säätiö
050 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Heikki Liekola
Vuoden Kokki –kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014
040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com

Taneli Lehtonen
Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja, Vuoden Tarjoilija 2016
040 5179909, taneli@murudining.fi

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä  myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Olemme myös juomakulttuurin asialla.

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

ELO

Author ELO

More posts by ELO