Skip to main content

Miltä kuulostaa herkullinen risteily ravintola-alan ammattilaiskilpailuja seuraten? Huhtikuussa pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta risteilyelämyksestä, kun Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2024 -semifinalistit ottavat mittaa toisistaan Viking Glorylla, ja viime vuoden voittajien erikoismenua tarjoillaan laivan à la carte -ravintoloissa.

Risteily täynnä kutkuttavaa jännitystä on luvassa 22.4.2024, kun ravintola-alan suomenmestaruuskilpailuiden semifinaalit käydään toista kertaa Viking Glorylla. Matkan aikana risteilijöillä on mahdollisuus päästä seuraamaan lähietäisyydeltä Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -semifinalistien suorittamia huikeita tehtäviä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut näkyvät myös à la carte -ravintoloissa Viking Cinderellalla, Gabrielalla, Viking Glorylla sekä Viking Gracella 19.3.–12.5. Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen ovat luoneet pohjoismaisia raaka-aineita kunnioittavan vastuullisen neljän ruokalajin erikoismenun viineineen.

”Teimme menun, joka on meidän näköisemme ja sisältää asioita, joista itse pidämme. Maku on keskiössä ja tuloksena tasokas, hyvä kokonaisuus”, summaa Kurkela.

Menun viinit tulevat Italiasta, Ranskasta, Saksasta ja Suomesta.

”Rakensin viinipaketista tarkoituksella monipuolisen niin, että on useasta maasta ja eri tyylisiä viinejä. Kaikkia voi kuvailla klassisiksi sekä selkeiksi, alueilleen ja tyyleilleen tyypillisiksi viineiksi”, kertoo Seppänen.

Laivaympäristössä mitataan kilpailijoiden sopeutuvuus

Viime vuonna semifinaalit pääsivät ensimmäistä kertaa meren aalloille, ja onnistunut kokonaisuus saa tänä vuonna jatkoa. Kurkela ja Seppänen ovat yhtä mieltä siitä, että laivaympäristön ei pitäisi vaikuttaa kilpailusuoritukseen.

”On kyseessä laiva tai oma ravintola, asiakkaita palvellaan joka tapauksessa aina yhtä hyvin”, Seppänen toteaa.

”Laiva voi olla monelle vieras ympäristö, mutta keittiöt ovat samanlaisia kaikille. Ammattimaisuuteen kuuluu suoriutua paikassa kuin paikassa”, komppaa Kurkela.

Semifinaalien viemiselle Itämerelle molemmat näyttävät peukkua.

”Laivamiljöö on todella hauska. Siellä kannattaa ottaa ilo irti kilpailemisesta ja yhteisestä reissusta”, Seppänen vinkkaa.

Eriskoismenun ja lisätietoa semifinaaleista pääset lukemaan osoitteessa: https://www.vikingline.fi/merella/ruoka-ja-juoma/teemaviikot/vuoden-kokki-ja-tarjoilija/

Kia

Author Kia

More posts by Kia