Skip to main content

Uusien ravintola-alan suomenmestareiden etsintä käynnistyy ensi viikolla, kun Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen ennakkotehtävät julkaistaan. Pääjärjestäjä Wihuri Metro-tukku, muut pääyhteistyökumppanit Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro sekä alan huipuista koostuva tuomaristo lähtevät etsimään seuraavia mestareita.

”Olemme ylpeitä, että pääsemme jo neljättä kertaa pääjärjestäjänä yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa mahdollistamaan kilpailuja, jotka edistävät rohkeutta, monipuolisuutta ja innovatiivisuutta ravintola-alalla. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut kulkevat ennakkotehtävien- ja semifinaalien kautta lokakuun finaaliin tehden kotimaista ravintola-alan huippuosaamista näkyväksi pitkin vuotta”, kertoo kilpailujen pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun valikoima- ja markkinointijohtaja Emilia Santavuori.

Kilpailuihin odotetaan tuttuun tapaan huippukokkeja ja -tarjoilijoita ympäri Suomea.

”Kilpailut ovat toimineet ponnahduslautana usealle alan ammattilaiselle ja houkuttelevat hakijoita ulkomailta asti. Kilpailun voitto auttaa rakentamaan omaa brändiä ja luomaan uudenlaisia kumppanuuksia alan toimijoiden kanssa. Kilpailuvuosi kokonaisuutena tuo yhteen alan ihmisiä, mikä koetaan erittäin tärkeäksi”, Santavuori summaa.

Tänäkin vuonna kilpailujen tuomaristossa toimii alan arvostetuimpia nimiä, joista osa on myös edellisten vuosien voittajia. Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtajana toimii Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021). Vuoden Kokki Akatemian nimittämä päätuomari selviää pian. Vuoden Tarjoilija -kilpailussa ovat kilpailujohtajana Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) ja päätuomarina Saara Alander (Vuoden Tarjoilija 2015).

Vuoden Kokin 2023 Johan Kurkelan ja Vuoden Tarjoilijan 2023 Kirsi Seppäsen edustusvuosi on käynnissä sisältäen yhteistyötä kilpailun yhteistyötahojen kanssa.

Kilpailuvuotta voi seurata Instagramissa @vuodenkokkijavuodentarjoilija ja verkkosivuilla https://www.vuodenkokki.fi/.

Lisätietojen antaja:

Wihuri Metro-tukku
Heli Kähkölä
Marketing Specialist
+358401217395
heli.kahkola@wihuri.fi

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman.

Kia

Author Kia

More posts by Kia