Skip to main content

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat edenneet jännittävään semifinaalivaiheeseen. Semifinaalit käydään Viking Glorylla 22.4.2024. Kilpailujohtajat odottavat tiukkaa sekä monipuolista semifinaalia, koska mukana on tuttujen konkareiden lisäksi uusia kasvoja.

Ensi maanantaina selviää, ketkä kokki- ja tarjoilijasemifinalisteista selvittävät tiensä lokakuun finaaleihin kilpailemaan suomenmestaruuksista. Vuoden Tarjoilija -kilpailun kilpailujohtaja Heidi Martikainen (Vuoden Tarjoilija 2019) uskoo, että tämän vuoden semifinaalista tulee tasaväkinen.

”Mukana on sekä kisojen konkareita että uusia huippuammattilaisia näyttämässä taitojaan. Tänä vuonna tarjoilijoissa kilpailijat ovat kovatasoisia asiakaspalvelijoita ja erot tullaan näkemään teknisen osaamisen puolella.”

”Koska mukana on paljon ensikertalaisia, kilpailut ovat tavallistakin mielenkiintoisemmat ja jännittävämmät. Isossa roolissa Vuoden Kokki -semifinaalissa ovat pääraaka-aineiden oikeanlainen käyttö ja innovatiivisuus, joiden hallinnalla kilpailijat voivat erottautua”, miettii kilpailujohtajana Vuoden Kokki -kilpailussa toimiva Kim Päivästö (Vuoden Kokki 2021).

Semifinaaleissa monipuolisesti seurattavaa

Tuomaroinnin linja semifinaaleihin on jo selvä. Vaikka maku on keskiössä, luovuutta odotetaan myös kilpailijoilta.

”Maku on aina tärkein arviointikriteeri, ja sen jälkeen raaka-aineiden luova käyttö sekä tekninen osaaminen. Kilpailijoiden kannattaa luottaa omaan tekemiseensä ja muistaa ajatella myös ’outside the box’. Toivon näkeväni paljon erilaisia näkemyksiä kilpailutehtävistä”, Päivästö sanoo.

Martikainen komppaa, että toivoo näkevänsä kilpailijoiden omaa persoonaa suorituksissa.

”On hienoa, kun palvelun taso on huipussaan ja oma persoona näkyy otteessa, jolla vieraita palvellaan.”

Semifinaaleissa riittää laivamatkustajille seurattavaa pitkin päivää, kun kilpailuja käydään eri puolilla laivaa.

”Aamusta iltaan asti tapahtuu, ja erityisesti lavatehtäviä on hauska katsoa lasillisen ääressä”, vinkkaa Martikainen.

Maissa semifinaaleja voi seurata somekanavista Instagramissa (@vuodenkokkijatarjoilija) sekä Tik Tokissa (vuodenkokkijavuodentarjoilija). Molempien kilpailujen finalistit ovat selvillä maanantai-iltana. 

Kia

Author Kia

More posts by Kia