Skip to main content

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2023 ovat selvillä. Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.

Molempien kilpailujen semifinaalit järjestettiin pääyhteistyökumppani Viking Linen Viking Glorylla 24.4. Vuoden Tarjoilija -semifinaalin upeat puitteet viime keväältä haluttiin tänä vuonna tuoda molempien kisojen kilpailuestradiksi.

Vuoden Kokki -kilpailijoiden tehtävänä oli semifinaaleissa valmistaa pääruoka-annos kuorellisesta kampasimpukasta. Termistötietoutta selvitettiin kirjoitustehtävällä ja raaka-aineiden käsittelytehtävä kamppailtiin live-yleisön edessä ostereiden avaamisella ja tarjottavaksi valmistelulla.

Vuoden Kokki 2023 finalistit ovat:

Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Mikko Pakola – Ravintola Smör
Johan Kurkela – Freelancer
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Alchemist

Vuoden Tarjoilija -semifinalistien kisapäivään kuului kattaus ja menun tarjoilu ylellisessä Ravintola Kobbassa ja klassikkococktailien valmistusta Vista Loungessa. Yleisön edessä lavalla suoritettu tehtävä testasi mm. kilpailijoiden rypälelajikkeiden tuntemusta.

– Vuoden Tarjoilija -kilpailu sujui tänään todella hyvin ja kilpailu oli erittäin tasainen. Kolmella eri tehtävällä saimme kuitenkin näkymään eroavaisuuksia kilpailijoiden välillä. Oli ihana huomata, että meillä oli 12 aivan upeaa asiakaspalvelun ammattilaista kisaamassa. Tänään nähtiin onnistumisia ja muutamia epäonnistumisia, mutta kisafiilis oli kaiken kaikkiaan koko porukalla erittäin hyvä, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen summaa.

Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit ovat:

Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – Freelancer
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit kilpaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Seuraa kilpailua somekanavillamme @vuodenkokkijavuodentarjoilija

Heli Kähkölä

Author Heli Kähkölä

More posts by Heli Kähkölä