Skip to main content

Vuoden Kokki 2019 on Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki ja Vuoden Tarjoilija 2019 on Heidi Martikainen, ravintola Farang, Helsinki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaalit käytiin 6.4. Kevätmessuilla.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Lari Helenius, ravintola Olo ja kolmanneksi Johan Kurkela, ravintola Nude. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki ja kolmanneksi Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki. Vuoden Kokki parhaana assistenttina palkittiin kokkiopiskelija Claudia Nokkanen, Perho Liiketalousopisto. Vuoden Tarjoilija parhaina assistentteina palkittiin tarjoilijaopiskelijat Nea Kankaanpää ja Alexandru Rafael Raiciu, Perho Liiketalousopisto.

– Vuoden Kokki finaalitehtävä oli kaksiosainen ja siinä testattiin finalistien osaamista laaja-alaisesti. Ensimmäinen tehtävä oli valmistaa kolme erilaista ”Street food” annosta 12 hengelle (kasvis-, kala- ja äyriäinen). Toisen tehtävän teemana oli ”Old School”, jossa pääraaka-aineena oli islantilainen karitsa ja se esiteltiin vadilta tuomaristolle. Vuoden Kokki 2019 -kilpailun voittaja Mikko Kaukonen onnistui jokaisessa kilpailutehtävässä, kiteyttää Vuoden Kokki 2019 -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.

– Vuoden Tarjoilija 2019 finaalipäivän tehtävät koostuivat baari-, saliruoan valmistus- ja bistrotehtävistä. Finalistien suoritukset olivat erittäin tasaisia, joten kokonaisuudessa korostui myynnin ja suosittelun huomioiminen asiakaspalvelussa suhteessa liikeideaan. Suurimmat erot nousivat tekniikasta, kilpailun ratkaisi asiakaspalvelutaitojen omaksuminen tarjoilijatyöskentelyssä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija. 

Vuoden Kokki 2019 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin, Messukeskus Helsinki.

Vuoden Tarjoilija 2019 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Timo Lappi, Mara ry.

 

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat HKScan Oyj, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Abp ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.  Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery Oy, Arvo Kokkonen Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, SLC ry, Vingruppen Finland Oy ja Vitriini-lehti.

Vuoden Kokki 2019 -finalistit 

  1. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 1242 p
  2. Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1201 p
  3. Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 1194 p
  4. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1102 p
  5. Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 1093 p
  6. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 1068 p
  7. Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 1039p
  8. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 1032 p

Maksimipisteet: 1460 p

Vuoden Tarjoilija 2019 – finalistit 

  1. Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 83,42 p Vuoden Tarjoilija 2019
  2. Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 83,25 p
  3. Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 78,98 p
  4. Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 78,82 p

Maksimipisteet: 100 p

Vuoden Kokki -finalistien keittiöassistentit, 2. vuosikurssin kokkiopiskelijat, Perho liiketalousopisto

  • Triin Gristsenko
  • Matti Köresaar
  • Riko Myllärinen
  • Noel Nervander
  • Claudia Nokkanen
  • Bablo Tikkanen
  • Tuisku Uski
  • Joni Virtanen

Erikoispalkinnot

  • Paras Assistentti Vuoden Kokki / Claudia Nokkanen, Perho Liiketalousopisto
  • Paras Assistentti Vuoden Tarjoilija / Nea Kankaanpää ja Alexandru Rafael Raiciu, Perho Liiketalousopisto
  • Luovin suoritus Vuoden Kokki (Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku) / Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki
  • Luovin suoritus Vuoden Tarjoilija (Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku) / Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
  • Paras kalankäsittelijä Vuoden Kokki (Arvo Kokkonen Oy) /Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki
  • Paras kalankäsittelijä Vuoden Tarjoilija (Arvo Kokkonen Oy) / Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
  • Kutsuvin kattaus Vuoden Tarjoilija (E.Ahlström Oy) / Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Visuaalisin esillepano Vuoden Kokki (E.Ahlström Oy) / Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala
  • Paras kahviosaaja Vuoden Tarjoilija (Meira Oy) / Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä
  • Paras kastike Vuoden Kokki (Puljonki Oy) / Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki,
  • Paras teeosaaja Vuoden Tarjoilija (Nord-T) / Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki
  • Paras viiniosaaja Vuoden Tarjoilija (Vingruppen Finland Oy) / Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki
  • Paras väkeväosaaja Vuoden Tarjoilija (Vingruppen Finland Oy) / Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Paras keittiötyöskentely Vuoden Kokki (Metos Oy) / Vuoden Kokki  2019 voittajat
  • Makumatka Turun saaristoon tutustumaan ruokatuotantoon (MTK ry & SLC r.f.) / Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2019 voittajat

Kuvat Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2019 -kilpailijoista ja kilpailuista

https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157690288872953
Ku
vaaja: Santeri Stenvall/ELO-säätiö

 Linkit:
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija
#vuodentarjoilija #juomakulttuuri 

 

Kia

Author Kia

More posts by Kia