Skip to main content

Kahdeksan kokki- ja neljä ravintola-alan ammattilaista ovat selvittäneet tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailujen finaaleihin Kevätmessuilla. Vuoden Tarjoilija -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 5.4. klo 10:00-16:00. Vuoden Kokki -kilpailun finaali pidetään lauantaina 6.4. klo 10:00-14:00, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat.

–      Vuoden Tarjoilija 2019 -semifinalistien taso oli erittäin tasainen ja kilpailijat yllättivät korkeatasoisella palvelulla. Monipuolisissa kilpailutehtävissä korostui tekninen osaaminen. Finaaliin pääsivät ne kilpailijat, jotka osasivat parhaiten yhdistää tekniseen osaamiseen onnistuneen palvelukokemuksen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist, Pet Ravintolat Oy:n ravintoloitsija.  

–      Vuoden Kokki 2019 -semifinaali oli tasokas ja erittäin tasainen kilpailu. Semifinalistit valmistivat 16 hengelle ennakkotehtävän mukaisen annoksen kahdessa tunnissa. Kilpailijoiden tehtäväanto oli hyvin vapaamuotoinen, mistä syystä nähtiin erilaisia ja monipuolisesti valmistettuja annoksia. Tuomariston mielestä kaikki onnistuivat hyvin omassa suorituksessaan. Vuoden Kokki 2019 -finalisteja odottaa vaativat tehtävät johon tarvitaan monialaista osaamista, kiteyttää Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Henry Tikkanen, Vuoden Kokki 2001 ja ravintola Göstan ravintoloitsija.

Vuoden Kokki 2019 – finalistit:

1. Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää, 823 p
2. Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki, 821 p
3Johan Kurkela, Ravintola Nude, Helsinki, 820 p
4. Simo Paalanen, Ravintola Grön, Helsinki, 819 p
5. Jarkko Pulkkinen, Hotel Ellivuori, Sastamala, 793 p
6. Janne Blomqvist, Hotel Lilla Roberts/ Krog Roba, Helsinki, 781 p
7. Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 762 p
8. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 755 p

Maksimipisteet: 960 p

Vuoden Tarjoilija 2019 -finalistit:

  1. Christian Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki, 82,41 p
  2. Joona Finni, Ravintola Figaro, Jyväskylä, 75,05 p
  3. Heidi Martikainen, Ravintola Farang, Helsinki, 73,04 p
  4. Leeni Hyvärinen, Ravintola Palace, Helsinki, 71,22 p

Maksimipisteet: 100 p

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestää ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat HKScan Oyj, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Abp ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.  Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery Oy, Arvo Kokkonen Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, SLC ry, Vingruppen Finland Oy ja Vitriini-lehti.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailut järjestetään osana Kevätmessujen ohjelmaa Helsingin Messukeskuksessa. 

Erikoispalkinnot

Vuoden Tarjoilija 2019 – Valio Yleisön suosikki 

Henna Kolehmainen, Ravintola C, Tampere

Vuoden Kokki 2019 – Valio Yleisön suosikki

Petri Niilola, Viking Line Abp, Helsinki

Vuoden Kokki 2019 – HK Lihantaitaja (HKScan)

Lasse Lindström, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää

Vuoden Kokki 2019 – Paras ruokahävikin vähentäjä (Viking Line Abp)
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland, Helsinki

Vuoden Tarjoilija 2019 – Elämyksellisin palvelu (Viking Line Abp)
Tiia Hänninen, Piparkakkutalo, Hämeenlinna

Kuvia Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailusta löydät täältä. 
K
uvaaja: Santeri Stenvall/ELO-säätiö

Linkit:
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri 

Kia

Author Kia

More posts by Kia