Skip to main content

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailut ovat loistava ponnahduslauta ravintola-alan ammattilaisille. Tänä vuonna kilpailuihin saatiin ennätysmäärä hakijoita. Yhteensä 60 hakijasta on Vuoden Kokki -semifinaaliin nyt valittu 12 kokkikilpailijaa, Vuoden Tarjoilija –kilpailun 21 hakijasta on myös valittu 12 kilpailemaan Gastro Helsinki-messuille 15.-16.3.2018. Taas kerran on tulossa korkeatasoinen kisa, jossa on mukana sekä konkareita että uusia kasvoja. Voittajat ovat selvillä illalla 16.3.2018.

Vuoden Kokki –kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Arvostetun tittelin ovat vuosien aikana voittaneet mmPekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Erik Mansikka. Nyt valittava Vuoden Kokki on järjestyksessä kahdeskymmenes. Vuoden Tarjoilija-kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Nyt valitaan 6. Vuoden Tarjoilija.

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija-kilpailun järjestelyistä vastaa ELO-säätiö. Kilpailua kehitetään yhdessä aiemmin Vuoden Kokki – tai Vuoden Tarjoilija -tittelin saaneiden kanssa. Heistä valitaan myös vuosittain kilpailujohtajat.

ELO-säätiö tekee yhteistyötä nyt neljättä kertaa järjestettävän Kouluruokakilpailun kanssa. Kouluruoan ammattilaiset valtaavat kisakeittiöt 14.3. Kilpailun järjestelyisä vastaa Continental Foods Finland. Kouluruoka-, Vuoden Kokki – ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat tärkeä osa Gastro Helsinki -ammattilaismessujen ohjelmaa.

Tänä vuonna Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Vuoden Kokki 2011 Henri Kotkavuori ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on ensimmäinen, vuonna 2013 valittu Vuoden Tarjoilija Maria Suihkonen.

 

Kotimaista, kasvispainotteista ja palvelukulttuuria

Vuoden Kokki –ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa. Usein kilpailuissa esiin nostetuista teemoista, raaka-aineista ja valmistustavoista syntyy ilmiöitä. 

–Tänä vuonna semifinaali tehtävissä kasvispainotteisuus korostuu, kilpailujohtaja Henri Kotkavuori paljastaa.

– Vuoden Tarjoilija -kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa, kilpailujohtaja Maria Suihkonen kertoo.

Kumppaniyhteistyö tiivistyy, palkinnot paranevat

Hyvien ammattilaisten ja rohkeiden yrittäjien ansioista syntyy maailmanmaineeseen asti yltäviä ravintolakonsepteja ja Suomen maine ruokamatkailun kohdemaana kasvaa.

– On hienoa, että maassamme on edelläkävijäyrityksiä, jotka haluavat satsata siihen, että syntyy areenoita, joihin parhaat ravintola-alan osaajat kokoontuvat. Satsaus vaikuttaa myös alan kiinnostavuuteen ja nuorten  hakeutumiseen ravintola-alalle, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki iloitsee.

ELO-säätiön kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailu sai tänä vuonna yhden uuden pääkumppanin Wihuri Oy Aarnio Metro -tukun, joka satsaa Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisan lisäksi Bocuse d’Or -kilpailuun. Muut kilpailun pääkumppanit ovat Valio, Metos ja Messukeskus. Yhteistyö on tiivistä myös mm. HKScanin, MTK:n, E. Ahlströmin, Pajusen, Arvo Kokkosen ja Perho Liiketalousopiston kanssa. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. ELO-säätiön kumppanuushaku tälle kaudelle on edelleen käynnissä.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 € apurahan ja Vuoden Kokki -voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 € apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Sen lisäksi parhaiten pärjänneet saavat kumppaneiden myöntämiä tavara- ja matkapalkintoja.

 

VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit

  • Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
  • Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
  • Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
  • Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
  • Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
  • Anssi Riihimäki, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
  • Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
  • Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
  • Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit

  • Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
  • Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere
  • Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki
  • Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki
  • Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki
  • Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
  • Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki
  • Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
  • Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta
  • Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki
  • Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki

Kuvat semifinalisteista löytyvät täältä

Ota yhteyttä

Kirsi Yazan, Projektikoordinaattori, ELO-säätiö,
050 439 3883, kirsi.yazan@elo-saatio.fi
Haastattelupyynnöt

Henri Kotkavuori, Vuoden Kokki 2018 –kilpailujohtaja,
040 092 0362, henrikotka@hotmail.com

Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2018–kilpailujohtaja,
044 284 7848, ma.suihkonen@gmail.com

Kia

Author Kia

More posts by Kia