Skip to main content

Kuusi kokki- ja kuusi tarjoilijahuippua ovat selvittäneet tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaaleihin. Kilpailut käydään Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla ja voittajat palkitaan 16.3 klo 15.30. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuja järjestetään samanaikaisesti ja täten korostetaan sitä, että ravintolaelämykset luodaan aina yhdessä.

Vuoden Tarjoilija -semifinaalissa
 arvioitiin muun muuassa asiakaspalvelutaitoja, tarjoilutaitoja sekä ruoan ja juoman yhdistämistä. Teknisen osaamisen lisäksi mitattiin kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa. 

– Tämän vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

Vuoden Tarjoilija 2018 -finaalissa tehtävät painottuvat palvelukokemuksen luomiseen. Finaaliin jatkavat Chris Angelov, Noora Sipilä, Heidi Taskinen, Eveliina Paananen,
Heidi Martikainen ja Anna Antinjuntti.

Vuoden Kokki –semifinalistit valmistivat kilpailussa yhden kasvipainotteisen, suomalaisia raaka-aineita kunnioittavan annoksen. Lautasella oli myös eläinproteiini osana annosta. 12 semifinalistin taso oli tänä vuonna kautta linjan korkea ja tasainen. 

– Yllätystehtävän pääraaka-aineet, hummeri ja Prosecco, olivat haastava makuyhdistelmä ja vaikutti siihen että, amuse bouche -annosten esillepanot olivat samantyyppiset. Kilpailijoiden persoonalisuus tuli esille pääruoissa, kertoo kilpailun päätuomari Henry Tikkanen.

Vuoden Kokki -finaaliin jatkavat Kalle Tanner, Ville Korhonen, Kim Mustonen, Sami Sorvoja, Mikko Kaukonen, Teemu Boman.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland. 

Vuoden Kokki 2018 ja Vuoden Tarjoilija 2018 -finaalit käydään 16.3 Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla Helsingissä. Kilpailua voi seurata katsomosta tai suorana striiminä, https://www.youtube.com/watch?v=Jitybf9lhuw 

Vuoden Kokki 2018 -finaaliin selvittivät tiensä 

– Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
– Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
– Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
– Kim Mustonen, Garden by Olo, Helsinki
– Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
– Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio

Vuoden Tarjoilija 2018 – finaaliin selvittivät tiensä 

– Chris Angelov, Ravintola Savoy, Helsinki
– Noora Sipilä, Ora, Helsinki
– Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
– Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
– Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
– Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio

Erikoispalkinnot

Vuoden Tarjoilija 2018 – Yleisön Suosikki
Kiia Kinnunen
@Ravintola Pihvitupa, Kalajoki

Vuoden Kokki 2018 – Yleisön Suosikki
Matti Roiniola
@Kakolanruusu, Turku

Paras Kahviosaaja
Chris Angelov
@Ravintola Savoy, Helsinki

Paras Kattaus
Eveliina Paananen
@Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä

 

AIKATAULU

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija – kilpailujen finaali 16.3.
@Gastro Helsinki, Messukeskus Halli 6 Kisakeittiöt

Klo 9.00 Vuoden Kokki -finalistit valmistelevat ruokia keittiöissä. Vuoden Tarjoilija -finalistit valmistautuvat kattaus ja tarjoilutilanteeseen.

Klo 10.00 Vuoden Tarjoilija -kilpailijat vastaanottavat asiakkaita ja aloittavat ensimmäiset kisatehtävät. Tarjoilijoiden kilpailusuoritusta voi seurata klo 14.10 saakka.

Klo 11.10-13.00 Vuoden Kokki -finalistien annokset valmistuvat.

Klo 14.10 Kilpailut päättyvät ja pisteiden lasku alkaa.

Klo 15.20 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 erikoispalkintojen jako

Klo 15.30 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -voittajien julkistus Messukeskuksessa kisa-alueella hallissa 6, Kisakeittiöt.

Lisätietoja

Kirsi Yazan (Haastattelupyynnöt )
Kilpailukoordinaattori @ELO-säätiö
050 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi 

Bettina Lindfors
Johtaja @ELO-säätiö
040-9209810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Henri Kotkavuori
Vuoden Kokki 2018 -kilpailujohtaja
040 092 0362
henrikotka@hotmail.com 

Maria Suihkonen
Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailujohtaja
044 284 7848
ma.suihkonen@gmail.com

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailun kuvat päivittyvät Flickr-sivuille reaaliaikaisesti. Kilpailujen logot löytyvät samasta kansiosta täältä!

Linkit

Vuoden Kokki -Facebook

Vuoden Kokki -Instagram

Vuoden Tarjoilja -Facebook

Vuoden Tarjoilija-Instagram

Vuoden Kokki- ja Tarjoilija 2018 -kilpailujen viestinnässä käytetään hashtagejä

#vuodenkokki #vuodentarjoilija #gastrohelsinki

Gastro Helsinki -messujen kotisivut

Kia

Author Kia

More posts by Kia