Vuoden Kokki 2025

Kilpailun hakuaika on päättynyt. Perhon karsintaa päässeille ilmoitetaan 12.4.2025 sähköpostilla.

Kilpailijoiden hakemukset toimitetaan hakuvaiheen tuomaristolle anonyymeinä. Hakijoista valitaan kahdeksantoista (18) parasta, jotka tulevat nostamaan hakuannoksensa tuomaristolle ravintolakoulu Perhossa Helsingissä tiistaina 22.4.2025

Kilpailija tulee Perhoon valmiilla misoilla ja jokaisella kilpailijalla on 45 minuuttia aikaa nostaa neljä (4) annosta tuomaristolle. 

Huolehdithan jo annoksen suunnitteluvaiheessa, että tämä on mahdollista. 

Jos tarvitset annoksesi valmistukseen jotakin erikoistyövälineitä, niin tuothan ne mukanasi.

Mukaasi tarvitset:

Raaka aineet / misat

Omat lautaset

Erikoistyövälineet mikäli sellaiselle on tarvetta.

Perhon alkukarsinnoista valitaan semifinaaliin kaksitoista (12) parasta kokkia. Semifinalistit ilmoitetaan Perhossa tapahtuvan karsintapäivän päätteeksi. He etenevät tiistaina 27.5.2025 Turussa Logomossa kilpailtavaan semifinaaliin. 

Perhon alkukarsinnoista jokainen jatkoon päässyt kilpailija saa sijoituksensa perusteella pisteitä semifinaaliin.

Vuoden Kokki – finaali kilpaillaan Helsingin Messukeskuksella Ruoka- ja Viinimessuilla lokakuussa 2025. Finaalipäivät tarkentuvat myöhemmin. Finaalissa kilpailee kuusi (6) parasta kilpailijaa.

Kilpailuun osallistuva on vastuussa itse kustannuksista, joita syntyy kilpailun osalta finaaliin asti.

Kilpailun säännöt

Q&A

Voiko kilpailussa käyttää naudan marmoroitua fileettä vai täytyykö fileen olla tavallista naudan ulkofilettä?

kilpailussa voi käyttää marmoroitua filettä.

Löytyykö Perhosta grilliä?

Ei. Perhossa ei ole grilliä. Oman pienen grillin tuominen on sallittu.

Koska Perhoon voi tuoda tarvittavat tarvikkeet?

Tarvittavat tarvikkeet ja raaka-aineet tuodaan Perhoon kilpailupäivänä.