Skip to main content

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilän edustusvuosi on edennyt vauhdikkaasti jo puoleen väliin kautta. Kallen ja Nooran edustuskausi päättyy ensi keväänä, kun seuraavat voittajat valitaan Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuissa Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessujen yhteydessä, 4.-7.4.2018. Vuosi on tuonut molemmille mukanaan uusia mahdollisuuksia – muutama viikko takaperin Noora vaihtoi ravintola Orasta työskentelemään BasBas & Staff Wine Bariin ja nyt on Kallen vuoro kokeilla siipiään uudessa työpaikassa.

”Oma ravintola lienee jokaisen kokin unelma ja nyt pääsen toteuttamaan sitä todella ansioituneiden tekijöiden tuella. Edessäni on uusi ja kiinnostava haaste, johon en voinut jättää tarttumatta. Villa Störsvikissä opin tekemään todella monipuolisesti erilaisia asioita. Vahvistin osaamistani laajalti keittiössä, niin kylmää kuin lämmintäkin ruokaa valmistaen, jälkiruokia unohtamatta. Villa Störsvik antoi minulle konseptinsa puolesta paljon mahdollisuuksia uusien ja erilaisten asioiden kokeilemiseen.

Opin paljon entisen työnantajani Mikko Heinosen alaisuudessa myös ravintolatoiminnan taloudellisen puolen hoitamisesta saadessani työskennellä myöskin varsin itsenäisesti. Mikko on myös loistava sparraajana uusia ideoita kokeiltaessa. Nyt minun on aika lähteä omalle ja entistä itsenäisemmälle vaiheelle urallani. Koen, että haluan keskittyä täysillä ja tiukasti uuteen työhöni ja ravintolan kehittämiseen. Vastuuni kasvaa, mutta samalla päätösten teko on täysin omissa käsissäni.

Helsingin Kasarmikadulle rakentuva ja lokakuun loppupuolella avautuva Ravintola Nude on uusi työpaikkani, jossa toimin ravintolan keittiöpäällikkönä – samalla olen myös toinen ravintoloitsija ja osakas. Toinen osakas on Jussi Lehtonen. Odotan jo uutta haastetta innolla ja samalla mahdollisuutta oppia paljon lisää. Pääsen tekemään täysin uutta ravintolaa uudenlaisella konseptilla, jota pääsen kehittämään hyvin vapaasti.

Ravintola Nude tulee olemaan helposti lähestyttävä ja ilmapiiriltään rento, jopa baarimainen. Tekemisessämme emme sitoudu tiettyyn ruokatrendiin tai maahan, ja viini tulee olemaan suuressa osassa ravintolaamme. Ruoka jopa räätälöimään jossain määrin viinien ehdoilla ja se tulee olemaan melko yksinkertaista, mutta kuitenkin todella laadukasta. Työssäni tulen jatkamaan hyväksi havaitsemallani linjalla, jossa mielestäni henkilökunnan hyvä yhteishenki ja oikeanlainen ”tekemisen meininki” näkyvät asiakkaille positiivisena elämyksenä.

 Entä mitä Kalle ajattelee käynnissä olevasta edustusvuodestaan Vuoden Kokkina?

En ollut oikeastaan miettinyt edustusvuotta etukäteen juurikaan, vaan suhtauduin siihen hyvin avoimin mielin ja ajatuksella, että katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan. Vuoden Kokki 2018 -edustusvuosi on ollut tapahtumarikas ja kiireinen, mutta erittäin antoisa ja olen jo tässä vaiheessa päässyt tekemään paljon uusia ja mielenkiintoisia tilaisuuksia. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon erilaista tekemistä ja mahdollisuuksia edustusvuoden aikana on ollut. Tuntuu muutenkin, että Vuoden Kokki -brändi on ollut tänä vuonna entisestään paremmassa nosteessa.

Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilän kanssa päätimme heti alkuun, että haluamme edustaa mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon yhdessä. Mielestäni ratkaisu on erittäin hyvä ja olemme olleet yllättävänkin samoilla linjoilla, pitkälle kaikessa tekemisessä. Olen myös oppinut jo lyhyessä ajassa uusia asioita viineistä Nooralta, ja on aina mielenkiintoista kuulla Nooran näkemyksiä asiakaspalvelusta. Nykypäivänä salin ja keittiön välinen yhteistyö onkin mielestäni avain menestykseen.

Yhdessä tekemällä olemme saaneet toteutuneista tilaisuuksista kokonaisvaltaisempia. Esimerkiksi Food & Art -ruokailufestivaali oli upeasti toteutettu tapahtuma hienossa ympäristössä, jossa pääsimme Nooran kanssa tutustumaan ja työskentelemään ravintola-alan todellisten huippujen kanssa ja saimme paljon hyviä kontakteja ympäri maailmaa tulevaisuuttakin varten. Yhdessä tehdyt tilaisuudet kilpailuiden yhteistyökumppaneiden kanssa ovat muutenkin toimineet hyvänä siltana verkostoitua useampien uusien ihmisten ja yritysten välillä.”

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner

 Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilän ja Vuoden Kokki 2018 Kalle Tannerin edustusvuosi on edennyt tiiviin yhteistyön merkeissä. Näinpä tuntuukin täysin luontevalta, että Noora oli tänäänkin mukana antamassa tukensa Kallelle tämän uuden työpaikan julkistustilaisuudessa. Miten Noora kokee käynnissä olevan Vuoden Tarjoilija -edustusvuoden?

 ”Takana on jo melkein kuusi ihanaa kuukautta edustusvuodesta. Olen yllättynyt siitä, miten moneen upeaan projektiin ja yhteistyökuvioon olen päässyt osalliseksi ja siitä, miten innokkaita kumppanit ovat olleet kehittämään projekteja ja erilaisia tapahtumia yhdessä. Toivon näiden verkostojen säilyvän myös edustusvuoteni päätyttyä.

Heti ensimmäisessä edustusvuoden suunnittelupalaverissa kerroimme Kallen kanssa tahdostamme tehdä tilaisuuksia yhdessä. Tällä haluamme tuoda esiin salin ja keittiön yhteistyön tärkeyttä ja nostaa sen tärkeyden arvostusta. Kokonaisvaltaista elämystä ei voida saavuttaa, jos vain toinen – sali tai keittiö on hyvä. Niiden välillä kuuluu olla synergia ja kaikkien kuuluu yhdessä pyrkiä samalla tavalla tinkimättömästi parhaaseen. Päätöksemme on kantanut hedelmää enemmän, kuin edes uskalsin kuvitella.


Kuvassa Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä ja Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner.

Tähän mennessä mieleenpainuvin tilaisuus on ollut kilpailuiden yhteistyökumppanin MTK:n järjestämä keikkamme Kettulassa. Se oli ensimmäinen tilaisuutemme yhdessä heti edustusvuoden alettua. Siellä pääsimme Kallen kanssa tutustumaan toisiimme, molempien työtavat tulivat tutuiksi ja huomasin miten hienosti ja hauskasti täydennämme toisiamme. Kallen kanssa olemme vaihtaneet näkemyksiä, ideoineet menuja ja viinejä yhdessä sekä sparranneet toisiamme. Yhtään ikävää tai totista keikkaa ei ole Kallen kanssa ollut ja vaikea uskoa, että niitä tulisikaan. Kiitos siis Kalle kuluneesta kuudesta kuukaudesta!”

Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä

Artikkelikuvassa Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner

 

 

 

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO