Skip to main content

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner viettää Vappua perinteisesti aattona. Tänään yhteisessä pöydässä Kallen perheen lisäksi Vuoden Kokin valmistamista grillikauden herkuista nauttivat oman perheen lisäksi naapurit perheineen. 10 hengen grilliaterian Kalle loihtii auringon paistaessa ja grillitulen loimutessa HK:n entrecotesta, kananrintaleikkeestä ja valikoimasta makkaroita ja nakkeja. Lapset saavat herkutella hampurilaisilla joiden välistä löytyy Valion herkullisia juustoja ja juustoisia kastikkeita.

”Olen tottunut siihen, että kotona syödään ja tehdään yhdessä ruokaa ja sitä tapaa on mukava jatkaa nyt myös oman perheen kanssa. Äitini teki aina simaa ja munkkeja vapuksi. Muuten taisimme syödä aika usein nakkeja ja perunasalaattia vappuna. Minusta on mukavaa, että tyttäreni tykkää myös olla apuna keittiössä. Pyrimmekin syömään usein yhdessä ja pääosin kaikki samaa ruokaa, kun se vain on mahdollista. Aina se ei tietenkään onnistu ravintola-alan epäsäännöllisen ja iltapainotteisen työn vuoksi. Tykkään siis tehdä ruokaa myös paljon kotona, ihan jo siitä syystä että pidän ruuanlaitosta.

Vappu on mielestäni luonteva ajankohta polkaista grillisesonki käyntiin, kyseessä on kuitenkin kevään ensimmäinen juhla. Vappupöydässä ja grillatun ruuan äärellä ylipäätänsä, on aina mukava tunnelma. Samalla kun aikuiset saavat vähän aikaa keskenään seurusteluun niin lapset puuhaavat omiaan. Suurin syy viettää vappua jo aattona on se, että olen yleensä aina vappupäivät töissä. Vappupallon hankinta tyttärelle on osa vappuperinteitä ja sen valinta onkin sitten tarkkaa hommaa!

Olemme nyt muutaman vuoden asuneet nykyisessä kodissamme ja huomasimme, että täällä asuu useampi perhe joilla on suunnilleen saman ikäisiä lapsia tyttäremme kanssa. Tulimme kaikki hyvin juttuun keskenämme ja kun hankimme taloyhtiölle grillin pihatalkoita varten, niin tuntuisi hölmöltä vain seisottaa sitä varastossa läpi kesän.

Vappuna maistuu grillattu entrecote, sen kaveriksi grillataan parsaa ja kevätkaalia, joka alkaa olemaan nyt sesonkia. Alkuun tehdään grillatessa hampurilaisia, näin saadaan kiireisimmät, eli lapset ruokittua ensin. Hampurilaisten väliin voi oman maun mukaan valita Valion Koskenlaskija tai Oltermanni cheddar juustoa. Toki aikuisetkin halutessaan saavat maistiaisia hampurilaisista, tarjolla on myös Valion Kippari sulatejuustoa, jossa on täyteläinen savuinen aromi. Kastikkeena käytän tänään juustoisia ja tilanteeseen sopivia helppoja, mutta herkullisia Valion Koskenlaskija Ruoka Cheddar ja chili kastikkeita.

 

Kun lapsille saadaan hampurilaiset tarjolle, niin lopun grillauksen saa sitten
hoitaa kaikessa rauhassa. Hankimme yleensä raaka-aineet kootusti porukassa
niin, että yksi sitten hoitaa grillauksen. Näin saadaan kaikille ruokaa samaan
aikaan eikä tarvitse odotella, koska mahtuu grillaamaan omia ruokiaan.

  

 

 

Grillaus kiinnostaa myös lapsia kovasti, mutta samalla se tuntuu vähän pelottavalta,
kun siellä näkyy ”niitä liekkejä.”

Vappuna syömme jälkiruuaksi vohveleita, niiden
kaveriksi sitten kevään ensimmäiset raparperit ja kermavaahtoa. Yksinkertaista ja
helppoa, mutta hyvää!”

 

Hauskaa Vappua kaikille!

Kuvat Kalle Tanner

ELO

Author ELO

More posts by ELO