Skip to main content

 

Ravintola Grönin ravintoloitsijat Vuoden Kokki 2016 Toni Kostianin ja Lauri Kähkönen ja sommelier Toni Feri perustivat Let Me Wine -maahantuontiyrityksen kesällä 2017. ja ensimmäiset viinit saapuivat Kostianin mukaan Suomeen marraskuussa 2017. Kysyimme Kostianilta mistä idea viinien maahantuontiin syntyi, mikä on tavoitteena ja mistä tuotteita saa. Lisäksi Feri kertoo oman vappujuoma suosituksensa Let Me Winen valikoimasta.

Kostianin mukaan: ”Idea syntyi tarpeesta saada monipuolisempaa valikoimaa naturaviinien tarjontaan Helsingissä. Tavoitteena on saada naturaviinit, sekä ylipäänsä laadukkaat viinit Suomessa pois marginaalista ja tehdä niistä kuluttajille houkutteleva vaihtoehto teollisen viinin sijaan. Tällä hetkellä maahantuomme viinejä pientuottajilta Ranskasta, Italiasta ja Espanjasta. Vuoden 2018 aikana tavoitteena olisi saada portfolioon talot myös Saksasta, Itävallasta ja Tsekistä.

Valikoimasta löytyy punaisia, valkoisia, oransseja, roseita, Pet´Natteja sekä perinteisen metodin kuohuvia. Kuluttajat voivat nauttia Let Me:n maahantuomia viinejä ravintoloissa ympäri Helsinkiä ja vuoden 2018 aikana myös Turussa sekä Tampereella. Tulevaisuudessa Let Me:n maahantuomat viinit ovat toivottavasti myös joiltain osin Alkon valikoimassa.”

Entä mitä Toni Feri, Let me Winen sommelier suosittelee vappujuomaksi valikoimasta:

”Vähän cliché mutta kyllä kuohuva juoma kertakaikkiaan sopii Vappuun parhaiten. Meille saapui juuri Vapuksi pitkään odotettu Pet´Nat (Petillant Naturel, Method Ancestral) Bodega Cueva:lta Espanjan Valenciasta. Vapun piknik -menu on usein monipuolinen ja kuohuviini istuu kivasti sekä rasvaiseen, suolaiseen että makeaankin evääseen.  Pet´Nat valmistusmetodi on käytännössä sama kuin simalla, joten siitäkin syystä se on meistä hauska juoma erityisesti Vappuna”, Toni F. kertoo.


Kuva Lauri Kähkönen

Toni Kostianin kuva / Kuvaaja Matias Jurvanen

ELO

Author ELO

More posts by ELO