Skip to main content

Helmikuun viimeisellä viikolla Reykjavik kuhisi, kun 20 kaupungin kiinnostavinta ravintolaa täyttyi vierailevista kokeista. Jo neljättätoista kertaa järjestetty Food & Fun -ruokafestivaali  vetää puoleensa 20 000 illallisasiakasta yhteensä 10 päivän aikana ja kerää  mestareita ympäri maailmaa. Suomea kilpailussa edustivat Vuoden Kokki 2014 Olon keittiömestari Heikki Liekola (kuvassa oik.) ja hänen assistenttinsa Anssi Riihimäki. He loihtivat illallista Sjávargrillið-ravintolassa www.sjavargrillid.com.

”Ravintolaan mahtui kerralla 80 ihmistä, ja parhaimmillaan yhden illan aikana menumme kävi nauttimassa liki kaksisataa vierasta. Oli hieno huomata, että ihmiset olivat siitä innoissaan”, kertoo Heikki Liekola.

Järjestäjien toiveena oli, että menu sisältäisi islantilaisia raaka-aineita. Tuomaristo innostui erityisesti Olon kokkien annoksesta, joka koostui suolakuoressa paahdetusta lantusta, savustetusta kananmunasta sekä aromaattisesta kanaliemestä.

”Pääruokana asiakkaat pääsivät herkuttelemaan islantilaisella karitsalla ja persiljapuurolla, johon käytimme ohraa. Jälkiruokana oli skyr-vaahtoa, tyrnisorbettia ja lakritsilla maustettua mysliä.”

Kovatasoisessa loppukilpailussa Olon joukkue voitti hopeaa. Kilpailun voitti Norjalainen Even Ramsvik, ja kolmanneksi tuli Tanskalainen Mark Lundgaard.  Vuoden kokin titteliä hallitseva Heikki on sijoituksesta iloinen.

”Kilpailun taso oli todella kova, mutta tapahtuman tunnelma on rento. Reykjavik muuten on täynnä hyviä ravintoloita, niinpä sinne täytyy päästä mahdollisimman nopeasti uudelleen.”

Suomalaiset ovat olleet mukana alusta asti ja sijoittuneet aina hyvin. Aiempiin suomalaisiin voittajiin kuuluvat mm. Matti Jämsén, Kai Kallio, Juuse Mikkonen ja Marko Alander.

Onnea Heikki upeasta suorituksesta!
Lue lisää:

Ololle hopeaa kokkikilpailussa!


http://www.foodandfun.is
www.vuodenkokki.fi
www.facebook.com/vuodenkokki

ELO

Author ELO

More posts by ELO