Skip to main content

Maataloustoimittajat ry palkitsi ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäen vuoden 2014 Tiedonjyvä-palkinnolla.

Perusteluina mainittiin muun muassa se, että Seija Kurunmäki on edistänyt aktiivisesti suomalaista ruokakulttuuria toiminnassaan Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön johtajana.

ELO-säätiö on nostanut suomalaisen kouluruuan arvostusta muun muassa järjestämällä kouluruokapäivän, kouluruokakilpailuja sekä tuomalla esiin hyviä uutisia kouluruoasta (Good News on School Meals). Villiruokaa (marjat, sienet, yrtit, riista, villikala ja poro) on nostettu esiin lanseeraamalla villiruokalähettiläs, varuskuntien villiruokapäivä ja koulujen villiruokaviikot.

Suomen gastronomisen osaamisen arvostusta on nostettu järjestämällä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija –kilpailuja. Säätiö kannustaa ja tukee suomalaista osallistujaa myös kansainvälisesti arvostettuun Bocuse d’Or –kilpailuun. Ruokakulttuuripalkinnolla nostetaan esiin rohkeita edelläkävijöitä.

Kuvaaja: Vesa Laitinen

Kuvaaja: Vesa Laitinen

Paljon onnea, Seija!

Maataloustoimittajat ry on maa-, metsä- ja elintarviketalouden toimittajien ja tiedottajien yhdistys, johon kuuluu noin 270 jäsentä. Yhdistys on vuodesta 1976 jakanut Tiedonjyvän maatalous-, metsä- tai ruoka-alan ammattilaiselle, joka on toiminnallaan tuonut julkiseen keskusteluun uusia aineksia, osoittanut aktiivisuutta tiedottamalla alansa tapahtumista tai joka on suhtautunut myönteisesti tiedotusvälineiden tiedonhankintaan.

Artikkelikuva © Micke Godtfredsen

ELO

Author ELO

More posts by ELO