Tiedotteet

Tällä sivulla julkaisemme Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tiedotteet ja uutiset.

Kuvia finaalista, semifinaaleista ja edustusvuodelta löydät kuvapankistamme. Tutustu myös viralliseen podcastiimme Pöytävaraus-podcast.

Keittiön ja salin uudet suomenmestarit ovat selvillä

Vuoden Kokki 2021 on Kim Päivästö Ravintola Inarista Helsingistä, ja Vuoden Tarjoilija 2021 on Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista Tampereelta. Finaali käytiin 29.–30.10. Helsingin Messukeskuksessa Viinikylä-kokonaisuudessa, joka järjestettiin Helsingin Kirjamessujen yhteydessä.

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokin palkitsi Suomen Messusäätiö 10 000 euron stipendillä. Vuoden Tarjoilijan 10 000 euron stipendin myönsi MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahasto.

Voittajien edustusvuosi tulee sisältämään paljon mielenkiintoisia yhteistyötilaisuuksia niin kilpailujen virallisten yhteistyötahojen kuin muidenkin ravintola-alan toimijoiden kanssa.

Seuraa Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan matkaa:
www.vuodenkokki.fi
Instagram: @vuodenkokki
Instagram: @vuodentarjoilija
LinkedIn

Kuvia finaalista löydät kisan kuvapankista.

Kaksipäiväisen Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kisan toisen päivän finalistit ovat nyt selvillä

Tiedote 29.10.2021

Keittiön ja salin suomenmestaruuskisat käydään 29.–30.10. Helsingin Messukeskuksessa Viinikylä-kokonaisuudessa Helsingin Kirjamessujen yhteydessä. Huomiseen kokkipuolen finaaliin yhdeksästä kisaajasta jatkaa kuusi. Vuoden Tarjoilija -kisan kuusi finalistia jatkavat kisaa lauantaina, sillä tarjoilijoiden osalta kaikki kilpailijat kilpailevat kumpanakin päivänä.

Tämän päivän finaalissa kokit kisasivat kahdessa tehtävässä. Ensimmäisenä haasteena oli valmistaa makkaraa etukäteen määritetyistä raaka-aineista. Toisena tehtävänä kokit valmistivat pääruoka-annoksen neljälletoista hengelle HK:n kotimaisesta rypsiporsaan fileeselästä.

Tarjoilijoiden kisaan kuului annosten pöytiin tarjoilua sekä drinkkien valmistusta.

Vuoden Kokki -kisan toisen päivän finalistit ovat:

Jarkko Pulkkinen – Finnjävel Salonki/Helsinki, pisteet 951
Anssi Riihimäki – Ravintola Aihki/Pyhä, pisteet 933
Jonathan Slotte – Ravintola Palace/Helsinki, pisteet 915
Ville Korhonen – Ravintola Savoy/Helsinki, pisteet 909
Kim Päivästö – Ravintola Inari/Helsinki, pisteet 792
Simon Selin – Restaurant HEJM/Vaasa, pisteet 739

Kisasta karsiutuivat:
Alfred Tallberg – Ravintola Shelter/Helsinki, pisteet 727
Sami Sorvoja – Kuokkalan Kartano/Jyväskylä, pisteet 726
Alex Kallträsk – Restaurant HEJM/Vaasa, pisteet 637

Vuoden Tarjoilija -finalistit ovat:

Joonas Heino – Ravintola Perho/Helsinki
Egle Allikivi – Ravintola Villa Lilla/Espoo
Jeremias Salonen – Kakola Brewing Company/Turku
Henna Kolehmainen – Ravinteli Huber/Tampere
Matias Pietarinen – Chihuahua Julep/Helsinki
Katriina Suominen – Ravintola Palace/Helsinki

Huomisen jännittävässä finaalissa selviää Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija vuosimallia 2021. Voit seurata finaalia kisan Instagram-tileillä @vuodenkokki ja @vuodentarjoilija.

Kuvia tapahtumasta löydät kisan kuvapankista