Tällä sivulla julkaisemme Vuoden Kokki -ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tiedotteet ja uutiset.
Kuvia finaalista, semifinaaleista ja edustusvuodelta löydät kuvapankistamme. Tutustu myös viralliseen podcastiimme Pöytävaraus-podcast.
Etusivu » Tiedotteet
Kuvia finaalista, semifinaaleista ja edustusvuodelta löydät kuvapankistamme. Tutustu myös viralliseen podcastiimme Pöytävaraus-podcast.
Vuoden Kokki 2023 semifinaalin tulokset:
Johan Kurkela 398 p.
Simo Harrivaara 365 p.
Ville Korhonen 353 p.
Ville Neulanen 339 p.
Simon Selin 332 p.
Mikko Pakola 330 p.
Kim Mustonen 320 p.
Benjam Papp 314 p.
Finaalista karsiutuivat:
Ville-Petteri Kröger 294 p.
Pinja Ohvo 280 p.
Joonatan Tuovinen 272 p.
Sishir Bhattarai 198 p.
Vuoden Tarjoilija 2023 semifinaalin tulokset:
Kirsi Seppänen 88,23 p.
Leeni Hyvärinen 86,39 p.
Jeremias Salonen 84,75 p.
Joona Finni 84,03
Katri Hautakangas 81,66
Outi Tölli 79,45
Alma Syrjänen 78,96
Janika Tiensuu 78,36
Finaalista karsiutuivat:
Eeti Turpela 76,08
Leevi Laine 68,47
Polina Nevaeva 57,35
Egle Allikivi 55,83
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2023 ovat selvillä. Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.
Molempien kilpailujen semifinaalit järjestettiin pääyhteistyökumppani Viking Linen Viking Glorylla 24.4. Vuoden Tarjoilija -semifinaalin upeat puitteet viime keväältä haluttiin tänä vuonna tuoda molempien kisojen kilpailuestradiksi.
Vuoden Kokki -kilpailijoiden tehtävänä oli semifinaaleissa valmistaa pääruoka-annos kuorellisesta kampasimpukasta. Termistötietoutta selvitettiin kirjoitustehtävällä ja raaka-aineiden käsittelytehtävä kamppailtiin live-yleisön edessä ostereiden avaamisella ja tarjottavaksi valmistelulla.
Vuoden Kokki 2023 finalistit ovat:
Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Mikko Pakola – Ravintola Smör
Johan Kurkela – Freelancer
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Alchemist
Vuoden Tarjoilija -semifinalistien kisapäivään kuului kattaus ja menun tarjoilu ylellisessä Ravintola Kobbassa ja klassikkococktailien valmistusta Vista Loungessa. Yleisön edessä lavalla suoritettu tehtävä testasi mm. kilpailijoiden rypälelajikkeiden tuntemusta.
– Vuoden Tarjoilija -kilpailu sujui tänään todella hyvin ja kilpailu oli erittäin tasainen. Kolmella eri tehtävällä saimme kuitenkin näkymään eroavaisuuksia kilpailijoiden välillä. Oli ihana huomata, että meillä oli 12 aivan upeaa asiakaspalvelun ammattilaista kisaamassa. Tänään nähtiin onnistumisia ja muutamia epäonnistumisia, mutta kisafiilis oli kaiken kaikkiaan koko porukalla erittäin hyvä, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen summaa.
Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit ovat:
Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – Freelancer
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit kilpaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Seuraa kilpailua somekanavillamme @vuodenkokkijavuodentarjoilija
Huhtikuun lopulla koetaan ainutlaatuinen tapahtuma, kun ravintola-alan ammattilaisten SM-kilpailujen semifinaalit kilpaillaan Itämerellä. Maanantaina 24.4 kilpaillaan finaalipaikoista!
Viking Line tarjoaa yhtenä kilpailujen pääyhteistyökumppanina upeat puitteet molemmille kisoille. Luvassa on jännitystä, onnistumisia sekä kiperiä hetkiä. Päivän päätteeksi selviää, ketkä kilpailevat Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaalissa lokakuun lopussa 2023.
Kilpailujen finalistit päivitetään ensimmäisenä vuodenkokki.fi-sivustolle sekä sosiaalisen median kanaviin @vuodenkokkijavuodentarjoilija.
Vuoden Kokki 2022- ja Vuoden Tarjoilija 2022 -finalistit pääsevät antamaan kaikkensa 27.–29.10.2022, kun ravintola-alan arvostetuimmat kisat huipentuvat yllätyksellisiin finaalitehtäviin ja lopulta voittajien kruunaamiseen.
Kisa-alueella katsojat saavat kurkistaa kulisseihin ja nähdä, mitä kaikkea ammattilaiset taikovat keittiössä ja salin puolella kisatessaan suomenmestaruuksista. Varaa siis aikaa torstaista lauantaihin, jolloin ravintola-alan ammattilaiset ovat liekeissä.
Vuoden Tarjoilija -finaalin tehtäviä pääsee jännittämään sekä torstaina että perjantaina. Vuoden Kokki -finalistit ovat kisatehtävien kimpussa perjantain ja lauantain. Lauantai-iltana kolmen päivän kisajännitys vaihtuu voiton huumaksi, kun sekä Vuoden Kokki 2022- että Vuoden Tarjoilija 2022 -voittajat julkistetaan.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku muiden yhteistyökumppanien kanssa. Finaalit käydään Viini & Ruoka -messujen yhteydessä Messukeskuksessa, mutta messuista poiketen ne kestävät vain torstaista lauantaihin.
Tervetuloa seuraamaan kisoja Messukeskukseen lokakuun lopussa!
Kokonaispisteet ja sijoitukset Vuoden Kokki 2022 semifinaalin osalta ovat:
Finaaliin edenneet kilpailijat:
Janne Keskevaari 382
Markus Rydenfelt 380
Kim Mustonen 370
Jonathan Slotte 363
Simon Selin 360
Tobias Malm 345
Ville Neulanen 333
Miika Keskitalo 329
Semifinaalivaiheeseen jääneet kilpailijat:
Tomi Kuivasniemi 310
Alfred Tallberg 300
Cecilia Hurmerinta 293
Jarkko Pulkkinen 285
Mikko Lahtinen 285
Simo Harrivaara 280
Kim Slotte 266
Teemu Boman 258
Kokonaispisteet ja sijoitukset Vuoden Tarjoilija 2022 semifinaalin osalta ovat:
Finaaliin edenneet kilpailijat:
Joonas Heino 80,45
Emilia Salminen 79,88
Natasha Henriksson 79,67
Kirsi Seppänen 79,37
Katriina Suominen 77,53
Outi Tölli 77,47
Egle Allikivi 73,91
Kelvin Tse 73,68
Semifinaalivaiheeseen jääneet kilpailijat:
Katri Hautakangas 69,23
Anu Kärki 68,14
Leevi Laine 65,35
Jonna Korhonen 64,27
Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finalistit on nyt valittu. Korkeatasoisten semifinaalien jälkeen finalistit suuntaavat katseensa kohti lokakuussa siintävää finaalia, joka kilpaillaan Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla.
Vuoden Kokki -kisojen semifinaali kilpailtiin 9.-17.5 välisenä aikana. Kilpailun tuomaristo, joka koostui muun muassa aiemmista kilpailun voittajista, kiersi semifinalistien työpaikoilla maistamassa kilpailuannokset. Kilpailijat valmistivat tuomaristolle saman annoksen, jolla he hakivat mukaan kilpailuun. Annoksessa tuli olla kotimaista kananpoikaa, kastike ja annoksesta 50% tuli olla kasviksia. Finaaliin eteni kahdeksan kilpailijaa.
Kilpailun päätuomarina toimii Heikki Liekola ja kilpailujohtajana Mikko Kaukonen.
Vuoden Kokki 2022 finalistit ovat:
Miika Keskitalo – Ravinteli Vintti/Hämeenlinna
Janne Keskevaari – Ravintola Grön/Helsinki
Jonathan Slotte – Palace Restaurant/Helsinki
Ville Neulanen – Ravintola Smör/Turku
Simon Selin – Restaurant HEJM/Turku
Markus Rydenfelt – Ravintola Kielo/Joensuu
Tobias Malm – Restaurant HEJM/Vaasa
Kim Mustonen – Restaurant AOC/Kööpenhamina
Vuoden Tarjoilija -semifinaali kilpailtiin 24.5 Viking Linen Glorylla. Vuoden Tarjoilija -kilpailu viettää nyt juhlavuottaan, sillä haussa on jo kymmenes Vuoden Tarjoilija.
Kaksitoista semifinalistia kilpaili tarjoilutehtävän, baaritehtävän sekä yllätystehtävän parissa. Yllätystehtävänä oli viinien sokkomaistaminen.
Semifinaali oli hyvin tasaväkinen ja tiukan kisan jälkeen finaaliin eteni kahdeksan kilpailijaa.
Kilpailun päätuomarina toimii Miia Sironen ja kilpailujohtajana Saara Alander.
Vuoden Tarjoilija 2022 -finalistit ovat:
Emilia Salminen – Ravintola Pöllöwaari/Jyväskylä
Kelvin Tse – Ravintola Pastis/Helsinki
Joonas Heino – Peloton Cycling Eatery – Helsinki
Egle Allikivi – Ravintola Maritori/Helsinki
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha/Tampere
Katriina Suominen – Palace Restaurant/Helsinki
Natasha Henriksson – Restaurant FRÖJ/Vaasa
Outi Tölli – Palace Restaurant/Helsinki
Kummankin kilpailun finaali kilpaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.
Finalistien valokuvat löydät täältä https://www.flickr.com/photos/193087287@N08/albums/with/72157720090341896
Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen semifinalistit ovat selvillä.
Vuoden Kokki 2022 semifinaalit kilpaillaan 9.-17.5 välisenä aikana Suomessa. Tuomaristo kiertää maistamassa kilpailuannokset joko kilpailijan työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa.
Semifinaaliin eteni kuusitoista (16) kilpailijaa hakuvaiheen reseptien ja annoskuvien perusteella. Kaikenkaikkiaan hakijoita kilpailuun oli kolmekymmentäseitsemän (37).
Vuoden Kokki 2022 semifinalistit ovat:
Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Alfred Tallberg, Adlerfelt, Helsinki
Simo Harrivaara, Sanchōme, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Lapland Hotels Areena, Tampere
Jarkko Pulkkinen, Ellivuori Resort, Sastamala
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Cecilia Hurmerinta, Kaaren Kauppahallin Ravintolat, Helsinki
Kim Slotte, Lapland Hotels Areena, Tampere
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Mikko Lahtinen, Ravintola SicaPelle, Porvoo
Teemu Boman, Levain-ravintolat/BW-Restaurants, Helsinki
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa
Vuoden Tarjoilija 2022 semifinaali kilpaillaan 24.5 Viking Glorylla. Hakuvaiheessa kilpailijat toimittivat tuomariston arvioitavaksi videotehtävän sekä osallistuivat monivalintatehtävään. Semifinaaliin eteni kaksitoista (12) kilpailijaa.
Vuoden Tarjoilija 2022 semifinalistit ovat
Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Restaurant FRÖJ, Vaasa
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Leevi Laine, Local Bistro, Joensuu
Jonna Korhonen, Kellariravintola Hällä, Hämeenlinna
Vuoden Tarjoilija -kisan 10. vuotisjuhlan kunniaksi semifinaali järjestetään pääyhteistyökumppani Viking Linen uusimmalla laivalla Glorylla.
Lippulaiva Glory tarjoaa ennennäkemättömiä risteilyelämyksiä, jossa myös ruoka ja juoma ovat tasokas makunautinto. Vuoden Tarjoilija -kisa viedään laivalle nyt ensimmäistä kertaa, joten edessä on kilpailun kannalta täysin uusi kokemus. Semifinaali kilpaillaan tiistaina 24.5.
Turusta liikennöivä Viking Glory tarjoaa kilpailulle ainutlaatuiset puitteet erilaisten elämyksellisten ravintoloiden ja innovatiivisten tilojensa puolesta, unohtamatta merimaisemia. Viking Glory on yksi ensimmäisistä ilmastoviisaista matkustaja-aluksista. Tutustu Gloryyn esimerkiksi virtuaalisen kierroksen avulla täällä.
Vuoden Tarjoilija -kisan semifinalistit valitaan hakuvaiheen tehtävien perusteella. Hakuaika päättyy 31.3. Tutustu hakuvaiheen tehtäviin ja hae mukaan kisaan täällä.
Ravintola-alan suomenmestaruuskisat ovat taas täällä!
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisan hakuaika käynnistyi 20.2.2022
Hakuaika kilpailuihin on auki aina 31.3.2022 asti.
Voit tutustua Vuoden Kokki -kilpailun hakuajan tehtäviin täällä: https://www.vuodenkokki.fi/vuoden-kokki-2022-kilpailutehtava/
Vuoden Tarjoilija -kisassa vietämme tänä vuonna 10-vuotis juhlavuotta! Yllätyksiä on luvassa pitkin vuotta. Hakuajan tehtäviin voit tutustua täällä: https://www.vuodenkokki.fi/vuoden-tarjoilija-2022-alkukilpailutehtava/
Heli Kähkölä
Vastaava tuottaja
+358 40 121 7395
heli.kahkola@wihuri.fi