Skip to main content

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki-kilpailujen 10 semifinalistia on valittu. Arvostetut ravintola-alan ammattitaitoa mittaavat kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -messujen yhteydessä 17.-18.3.2016.

Sali- ja keittiötyöskentelyn huippuosaamisesta kisataan Gastro Helsinki -messuilla. Kilpailuun hakeneiden ammattilaisten karsintatehtävien taso osoitti jälleen, että Suomen ravintola-alan ammattitaito on erittäin korkea.

– Elämme suomalaisen ravintola-alan ja ruokakulttuurin kultakautta, mikä näkyy myös kisakandidaattiemme osaamistasossa. Tarjoilijakandidaattien ote näyttää, että palvelukulttuurimme on kansainvälisellä tasolla. Vuoden Kokki-kilpailun huippuammattilaisten loihtimissa annoksissa näkyy usein ruoan tulevat trendit, sanoo kilpailuja järjestävän ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.

Vuoden Kokki-kandidaatit valmistavat semifinaalissa tuomareiden arvioitavaksi pääruoka-annokset, joiden teemana on vesi ja metsä. Vuoden Tarjoilija-kilpailussa arvioidaan mm. asiakaspalvelukokemusta ja viinien valintaa, ja tarjoilijat suorittavat kattaus-, olut- sekä kahvitehtävän. Kilpailussa korostuu se, että ravintolaelämys on aina kokin ja tarjoilijan yhteistyön tulos. Tuomarit valitsevat kummankin kisan 10 semifinalistista viisi finaaliin.

Ammattilaisista ja aiemmista voittajista kootut raadit valitsivat 9 semifinalistia nimettöminä arvioitujen ennakkotehtävien perusteella. Lisäksi yksi kilpailija on päässyt suoraan karsintoihin Instagramissa järjestetyn villi kortti –haasteen voittajana.

– Vuoden Kokki-kilpailulla on yli 20 vuoden historia ja sitä arvostetaan alalla. Uudistimme kilpailua tarkoituksenamme madaltaa osallistumiskynnystä ja antaa vapauksia annosten suunnittelussa. Instagram-kisan lisäksi uudistuksiin kuuluu se, että semifinaalissa ei tänä vuonna kilpailla pakollisilla raaka-aineilla, vaan ennakkoon määritellyllä teemalla. Uskomme, että uudistukset ovat olleet hyvin onnistuneita, koska me saimme tänä vuonna runsaasti hakemuksia, kertoo Vuoden Kokki-kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola.

Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja on Jarkko Myllymäki ja päätuomari Janne Marin. Vuoden Kokki –kilpailun johtaja on Heikki Liekola ja päätuomarina toimii Henry Tikkanen. Kilpailun juontavat Sikke Sumari & Samuil Angelov ja kilpailun virallinen suojelija on Jaana Husu-Kallio.

Group_Vuoden_tarjoilija_2016_kilpailijat_photo_Aino_Huovio-8382_pieni
Vuoden Tarjoilija 2016 semifinalistit. Kuvasta puuttuu Joni Lötjönen. Kuva: Aino Huovio

VUODEN TARJOILIJA 2016 –semifinalistit

Sipilä Noora, Ravintola Kaskis, Turku
Vilhunen Satu-Paula, Ravintola Musta Lammas, Kuopio
Lötjönen Joni, Boulevard Social, Helsinki
Laaksonen Sohvi, August von Trappe, Tampere
Hakolahti Niina, Ravintola Palace, Helsinki
Wetterstrand Sara, Masu Asian Bistro, Tampere
Lehtonen Taneli, Ravintola Muru, Helsinki
Holmström Christina, Boulevard Social, Helsinki
Pietarinen Matias, Ravintola Teatteri, Helsinki
Malmberg Ronny, Farang, Helsinki

VUODEN KOKKI 2016 –semifinalistit

Pietarinen Simo, Son of a Punch
Riihimäki Anssi, Ravintola Olo
Tähti Miiro, Salutorget
Frostell Benjamin, Krog Roba/Hotelli Lilla Roberts
Reen Jaana, Ravintola Palace
Boman Teemu, Ravintola Palace
Paalanen Simo, Ravintola OLO
Blomqvist Janne, Krog Roba/Hotelli Lilla Roberts
Kostian Toni, Grön
Mikko Kaukonen, Food Camp Finland
Vuoden Kokki 2016 semifinalistit tulevat helsinkiläisistä ravintoloista.

Lisätiedot:

Kuvia semifinalisteista löytyy täältä.

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö, 0400 460 894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
Heikki Liekola, Vuoden Kokki –kilpailun johtaja, 040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com
Moila Ant-Wuorinen, kilpailukoordinaattori, ELO-säätiö, 050 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi

Lehdistön yhteyshenkilö:
Mari Cadaut, 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Kuvassa Vuoden Kokki 2016 semifinalistit. Kuvasta puuttuu Mikko Kaukonen. Kuva: Aino Huovio.

ELO

Author ELO

More posts by ELO