Skip to main content

Sekoita hetkessä maukas sesonkipirtelö ja iloitse suomalaisen ruoan päivästä! 

– Ohjeen ideana on hyödyntää sesongissa olevien kotimaisten herkkujen kuten omenoiden, avomaankurkun ja vielä syyskuussakin metsästä löytyvän ketunleivän kanssa upeita suomalaisia maitotuotteita, yrttejä ja hunajaa,  kiteyttävät Vuoden Kokki Lari Helenius ja Vuoden Tarjoilija Chris Angelov. 

Ainekset
Annos on kahdelle.
2 kpl             omenoita lohkoina, esim. valkea kuulas

1 kpl             avomaan kurkku

1 dl               ketunleivän lehtiä tai rucolaa

1 rkl             tuoretta tilliä silputtuna

1 dl               piimää

1 dl               paksua jogurttia (rasvaa 10%)

1 dl               omenamehua

ripaus          hunajaa tai sokeria

 

Valmistus

Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Lisää omenamehua sen verran, että saat pirtelöstä silkkisen pehmeää ja juoksevaa. Mausta halutessasi ripauksella sokeria tai hunajaa tai sokeria. Tarjoa heti ja nauti!

Vinkit

  • Tämän ohjeen ideana on hyödyntää sesongissa olevien kotimaisten herkkujen kuten omenoiden, avomaankurkun ja vielä syyskuussakin metsästä löytyvän ketunleivän kanssa upeita suomalaisia maitotuotteita, yrttejä ja hunajaa!
  • Tarjoa smoothie aamu- tai välipalana, alkuruokana tai vaikka jälkiruokana!aa.
  • Kotimaisten maitotuotteiden sijaan voit käyttää sopivia kotimaisia kasvispohjaisia tuotteita.
  • Ketunleipä on vuoden 2020 villiyrtti!

www.vuodenkokki.fi, seuraa IG ja FB @vuodenkokki

www.vuodentarjoilija.fi, seuraa IG ja FB @vuodentarjoilija

Hyvää Suomesta / Ruokatieto Yhdistys ry on Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija, ravintola-alan SM-kilpailutoiminnan yhteistyökumppani. Suomalaisen ruoan päivä vietetään 4.9.2020.

Kuva: Santeri Stenvall / ELO-säätiö

Kia

Author Kia

More posts by Kia