Sekoita hetkessä maukas sesonkipirtelö ja iloitse suomalaisen ruoan päivästä!
– Ohjeen ideana on hyödyntää sesongissa olevien kotimaisten herkkujen kuten omenoiden, avomaankurkun ja vielä syyskuussakin metsästä löytyvän ketunleivän kanssa upeita suomalaisia maitotuotteita, yrttejä ja hunajaa, kiteyttävät Vuoden Kokki Lari Helenius ja Vuoden Tarjoilija Chris Angelov.
Ainekset
Annos on kahdelle.
2 kpl omenoita lohkoina, esim. valkea kuulas
1 kpl avomaan kurkku
1 dl ketunleivän lehtiä tai rucolaa
1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1 dl piimää
1 dl paksua jogurttia (rasvaa 10%)
1 dl omenamehua
ripaus hunajaa tai sokeria
Valmistus
Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Lisää omenamehua sen verran, että saat pirtelöstä silkkisen pehmeää ja juoksevaa. Mausta halutessasi ripauksella sokeria tai hunajaa tai sokeria. Tarjoa heti ja nauti!
Vinkit
- Tämän ohjeen ideana on hyödyntää sesongissa olevien kotimaisten herkkujen kuten omenoiden, avomaankurkun ja vielä syyskuussakin metsästä löytyvän ketunleivän kanssa upeita suomalaisia maitotuotteita, yrttejä ja hunajaa!
- Tarjoa smoothie aamu- tai välipalana, alkuruokana tai vaikka jälkiruokana!aa.
- Kotimaisten maitotuotteiden sijaan voit käyttää sopivia kotimaisia kasvispohjaisia tuotteita.
- Ketunleipä on vuoden 2020 villiyrtti!
www.vuodenkokki.fi, seuraa IG ja FB @vuodenkokki
www.vuodentarjoilija.fi, seuraa IG ja FB @vuodentarjoilija
Hyvää Suomesta / Ruokatieto Yhdistys ry on Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija, ravintola-alan SM-kilpailutoiminnan yhteistyökumppani. Suomalaisen ruoan päivä vietetään 4.9.2020.
Kuva: Santeri Stenvall / ELO-säätiö