Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa 12-13.3.2020. Kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3 klo 10:00-16:00 kilpailualueella. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi klo 17:00. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3 klo 10:00-15:00, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea.
Vuoden Kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, Vuoden Kokki 2015 ja Vuoden Tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2013. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff, ravintola Jord. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Miia Sironen, Yöpuu Yhtiö Oy. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.
– Suomen maine ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Kilpailuissa verkostoidut, kehität laaja-alaisesti ammattisi vaativia taitoja ja kasvat täyteen potentiaaliisi. Uskalletaan nauttia suomalaisesta, kestävästä ruokakulttuurista, samalla kun kunniahimo kasvaa keittiöissä ja saleissa, kiteyttää Bettina Lindfors, ELO-säätiö.
Vuoden Kokki 2020 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2020 MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.
Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:
- Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma
- Allikivi Egle, Share Company, Espoo
- Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki
- Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä
- Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku
- Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
- Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki
- Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna
- Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki
- Kärki Anu, Armas Catering, Tampere
- Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma
- Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
- Pöyhtäri Minea, Santa’s Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
- Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku
- Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa
- Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki
Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:
- Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa
- Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki
- Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki
- Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
- Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala
- Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki
- Kuivasniemi Tomi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
- Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku
- Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
- Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki
- Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku
- Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa
- Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki
- Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki
- Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki
- Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan vahvistettuja pääyhteistyökumppaneita ovat: HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Jubilee Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Ruokatieto Yhdistys ry, SLC ry ja Vitriini-lehti.
Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi
Facebook ja Instagram @vuodenkokki
#vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki
Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija
#vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki
ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi
Gastro Helsinki 2020
https://gastro.messukeskus.com
Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö