Skip to main content

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisojen finaalista on muutama viikko aikaa. Tuoreet voittajat Jonathan Slotte ja Joonas Heino ovat palanneet takaisin arkeen tiiviin finaaliviikon jälkeen. Joonas tosin lomailee tässä välissä hetken, ennen kuin uudet haasteet Finnjävel Salongissa alkavat.

Molempien katse on suunnattu kohti edustusvuotta ja lyhyen jutustelun aikana tulee selväksi, että sekä Joonaksella että Jonathanilla on kovat odotukset vuodelle ja molemmat ovat täynnä intoa tulevien yhteistöiden ja edustustehtävien suhteen.

Mitä kuuluu, kun voitosta on muutama viikko aikaa?

”Kuuluu tosi hyvää, on ollut mahtavaa vastaanottaa onnitteluja. Kisoista on kyselty paljon ja on ollut hienoa päästä kertomaan kisakokemuksesta ja sitä myötä palata itsekin vielä takaisin kisoihin”, kertoo Vuoden Kokki Jonathan Slotte. ”On ollut myös hauskaa huomata miten paljon ihmisiä, joita ei tiedä tai tunne ollenkaan, tulee onnittelemaan. Työpaikalla myös asiakkaat kyselivät minulta että ”hei olitko se sinä, joka voitti, onnea”. Tämä on yllättänyt iloisesti. Myös kaikki mediaesiintymiset ovat olleet mukava lisä voiton ohella”, jatkaa Vuoden Tarjoilija Joonas Heino.

Millä mielin suuntaatte kohti edustusvuotta?

”Odotukset on todella korkealla, olen valmis tekemään paljon töitä sekä edustustehtävien että yhteistöiden kanssa, jotta saadaan paljon pöhinää ja näkyvyyttä Vuoden Kokin ympärille”, tuumailee Jonathan. ”Sama juttu, suuntaan kohti edustusvuotta todella hyvällä mielellä ja nyt varsinkin, kun olen juhlavuoden Vuoden Tarjoilija, niin ajatuksena on ottaa näkyvä rooli”, miettii Joonas.

Sekä Vuoden Kokki että Vuoden Tarjoilija palkittiin 10 000 euron apurahalla. Vuoden Kokin apuraha tulee Suomen Messusäätiöltä ja Vuoden Tarjoilijan apuraha MaRa ry:n Henrik Bitten säätiöltä. Onko kummallakaan vielä ajatusta siitä, mitä apurahalla tekisi? ”En ole sitä vielä ehtinyt suunnittelemaan, tähtäsin kisatessa toki voittoon, mutta kyllä se kuitenkin aikamoisena yllätyksenä tuli. Lisäksi 10 000 euroa on iso summa”, kertoo Jonathan. ”Jotain pieniä haaveita on ollut vuosien saatossa, mitä kaikkea voisi tehdä, jos kilpailun voittaisi”, vastaa Joonas ja jatkaa ”olen miettinyt esimerkiksi restonomiopintoja tai pedagogisia mahdollisuuksia koska opettaminen kiinnostaisi tulevaisuudessa. Mutta kuten Jonathankin sanoi, niin sitten kun voitto todella osui kohdalle niin ei enää ollutkaan niin selvää mihin apurahan käyttäisi. Olin sitäpaitsi varttia ennen palkintojenjakoa vielä sitä mieltä, että sijoitun toiseksi”.

Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan edustusvuosi pitää sisällään yhteistöitä sekä elintarvikealan eri toimijoiden että yhteistyökumppanien kanssa. Onnea vielä Joonas ja Jonathan!

Heli Kähkölä

Author Heli Kähkölä

More posts by Heli Kähkölä