Skip to main content

 

Tänä vuonna olin kilpailussa mukana viidettä kertaa tavoittelemassa Vuoden Kokki -titteliä. Olen tyytyväinen että, pystyin ylittämään itseni kilpailussa jännityksen ja paineen alla. Olin selkeästi rennompi ja määrätietoisempi, kuin aiempina vuosina. Kannustusjoukoissani oli ystäviä, työkavereita ja sukulaisia.

Olen superonnellinen ja helpottunut, että monivuotinen toiveeni toteutui ja voitin kilpailun. Vuoden Kokki -suomenmestaruuskilpailun voitto on suurin ammatillinen saavutus urallani. On hienoa liittyä aiempien Vuoden Kokki -tittelin voittaneiden joukkoon ja olla mukana lisäämässä Vuoden Kokki -kilpailun tunnettuutta.

Kilpailutovereitani kannustan hakemaan mukaan kilpailuun ja harjoittelemaan. Harjoittelu on mielestäni avain kilpailussa menestymiseen. Kilpaillessa pääse tilanteisiin, jotka haastavat omaa ammattitaitoa ja auttavat kehittämään omaa osaamista. Itse olen aina ollut kilpailuhenkinen.

Olen oikeastaan koko urani määrätietoisesti kehittänyt itseäni ja tavoitteeni on ollut valmistaa hyvän makuista ruokaa. Ylpeä olen siitä, että olen saanut vuosien varrella työskennellä monen suomalaisen huippukokin kanssa. Tällä hetkellä työskentelen ruoka-alan monitoimiyrityksessä Food Camp Finland Oy:ssä. Aiempia työpaikkojani ovat muun muassa ravintola Olo, Grotesk, Havis, Lyon, Frescorante ja Bellevue.

Päivittäisessä työssäni minulle on tärkeää sekä itseni että muiden kehittäminen, puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet sekä suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen. Kun ruuanlaitossa on tunnetta ja iloa sekä raaka-aineita kunnioitetaan – lopputulos on täydellinen. Tulevaisuudessa toivon suomalaisen ruokakulttuurin kehittyvän sekä sen arvostuksen nousevan kansainväliselle tasolle.

Mikon semifinaalin annos

HK:n rypsiporsaan kyljellä täytettyä Kariniemen kananpojan koipea, jonka maustamiseen on käytetty mustatorvisientä, yrttejä, tryffeliä ja ankanmaksaa. Lintukermakastiketta, kyssäkaali-suolapähkinänyyttejä, parsakaalipyreetä ja persiljaöljyssä kypsennettyä parsakaalia.

Mikon finaalin annokset

”Old school”-lihavati & annos:
Karitsan ulkofileepaistia ja karitsanrasvalla maustettua paistoliemikastiketta.

Street food -annokset:
Kasvis – Grillattua maa-artisokkaa ja vaahto fermentoidusta valkosipulista.
Äyriäis – Sinisimpukkaa, katkarapuja ja punaista currya.
Kala – Perunaa, kananmunaa ja savustettua siikaa.

 

Kilpailutunnelmaan pääsee Santeri Stenvallin kuvien välityksellä täällä.
Seuraa Vuoden Kokkia Facebookissa ja Instagramissa.

Kokkien suomenmestari Mikko Kaukonen edustaa voittovuotensa aikana monipuolisesti kilpailun yhteistyökumppaneiden tapahtumissa ja tilaisuuksissa aina seuraavan voittajan valintaan saakka. Kilpailun tarkoituksena on sekä edistää alan huippuosaamista että tuoda esille ammatin vaativuutta ja monipuolisuutta. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden avulla nostetaan alan arvostusta ja korostetaan sitä, että ravintolaelämykset luodaan aina yhdessä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Abp ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku.  Kilpailujen yhteistyökumppaneita ovat myös Ainoa Winery Oy, Arvo Kokkonen Oy, Aromi-lehti, Astiavuokraus Oy Jubilee, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Fredman Group Oy, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, NORD-T, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki Oy, SLC ry, Vingruppen Finland Oy ja Vitriini-lehti.

Kuvat by Santeri Stenvall

 

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO