Skip to main content

Kevät tulee kovaa vauhtia ja pian koittaa se hetki, jolloin Järvenpäähän avataan Vuoden Kokki 2005 Matti Jämsénin Ravintola Sesonki. Matilla riittää tekemistä, sillä uuden ravintolan suunnittelun ja pian valmistumisen myötä, hän toimii myös Bocuse d’Or Team Finlandin presidenttinä. Matin vastuulla on osana Suomen tiimiä kehittää toimintaa niin, että Suomen Bocuse d’Or edustajan Ismo Sipeläisen (Vuoden Kokki 2015) mahdollisuudet menestymiseen ovat optimaaliset. Bocuse d’Or Europe, eli Euroopan osakilpailu järjestetään Italian Torinossa 10.-12.6.2018. Ennen tätä avataan kuitenkin Ravintola Sesonki!

”Oman ravintolan perustaminen on pitkäaikainen haave, joka on nyt korkea aika toteuttaa. Oikean paikan ja kumppanin löytyminen oli myös ratkaisevassa roolissa. Yhteistyökumppanini on Diplomi kauppias Markku Hautala, joka on myös Järvenpään Citymarketin kauppias. Olen jo pitkään halunnut tehdä jotain uutta, sellaista mitä ei ole Suomessa vielä jostain syystä tehty.

Keskustellessamme siitä, ettei Sesongilla olisi ollenkaan varastoja vaan käytämme markettia varastona, niin siitä koko idea lähti jalostumaan. Olen aina haaveillut, että voin käydä itse valitsemassa ja keräämässä omat raaka-aineeni. Se on ihan eri asia, kun voi konkreettisesti koskettaa ja haistaa tuotteita ennen kuin ne valitaan. Samoin mieltäni miellytti hävikin minimointi, se on nykypäivänä tärkeää ja iso osa ravintolan kuluista muutenkin.

Tavoitteemme on olla hyvä naapuri lähialueen asukkaille. Ravintola Sesonkiin on helppo tulla, sieltä saa erinomaista ruokaa ja mutkatonta palvelua. Hyvä tavoite on myös saada asiakkaille parempaa arkea ja sitä kautta nostaa heidän elämänsä laatua.

Valikoimassa suosimme tottakai mahdollisimman läheltä tulevia raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Sesonki on ravintolan nimi ja se myös tarkoittaa, että elämme eri sesonkien mukaan. Tulemme myös seuraamaan muiden maiden sesonkeja ja silloin kun on esimerkiksi Keski-Euroopassa parsa kausi parhaillaan, niin tietenkin suosimme sitä.

Meillä on kaksi eri menua. Toinen on meidän klassikot menu, jolle on kasattu meidän mielestä maistuvimmat annokset, jotka vaihtuvat muutaman kerran vuodessa. Toinen ja vähintään yhtä tärkeä osa Sesonkia on satokausien mukaan jopa päivittäinkin vaihtuva maistelumenu. Siitä voi tilata kolmen ruokalajin menun tai halutessaan koko maistelumenun, joka on 5-6 ruokaa raaka-aineista ja annoskoosta riippuen.

Pääsääntöisesti olemme suunnanneet palvelumme lähialueen asukkaille, mutta meillä tulee toivottavasti käymään laajemmin asiakkaita myös koko Keski-Uudeltamaalta. Meille on hyvät yhteydet ja nopea matka myös Helsingistä, joten toivomme että myös pääkaupunkilaiset tulisivat retkelle ja virkistäytymään Sesonkiin.

Olen itse töissä niin keittiössä kuin salissakin tarpeen vaatiessa. Päivittäinen paikkani toki on toivottavasti enemmän keittiössä, mutta yrittäjänä pitää olla valmis tekemään kaikkea. Keittiöpäällikkönäni on vanha luottomies Sundmansin ajoilta, Lasse Lindström, joka on jäkeläinen ja ollut aina kovin ylpeä myös siitä, joten Lasse oli luonnollinen valinta. Ravintolapäällikkönä on Laura Väisänen, joka tulee Brondasta ja BW-Ravintoloilta. Laura on myös Jäkestä ja asuu aivan Sesongin kupeessa. Muutenkin meidän koko tiimi on paikallisia. Sesongin tiimiin kuuluu 12 vakituista työntekijää.

Rakentaminen rupeaa olemaan loppusuoralla ja kaikki näyttää nyt siltä että olemme ajallaan valmiita. Aloitamme koulutukset ja esivalmistelut koko porukalla jo 16.4, joten viimeiset viikot ilmastoinnin ja tekniikan kanssa työmaalla tulevat olemaan hektisiä, ja niinhän se taitaa aina olla rakentamisessa ja ravintolan avaamisessa.”

 


Matti Jämsén, Vuoden Kokki 2005 / Kuvat Timo Kauppila

 

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO