Skip to main content

Mämmi on paras esimerkki omintakeisesta ruokakulttuuristamme. Mämmi on tutuista raaka-aineista, rukiista ja idätetystä rukiista eli maltaista tehty puuro, jonka makua useimmat suomalaiset rakastavat. Superfoodiksi luokiteltavan tuotteen pahin vitsaus on, että emme osaa kertoa siitä oikeilla sanoilla emmekä ylpeästi esitellä sen syntytarinaa. Mämmi on jo vuosia ollut uudessa nosteessa. Huippukokkimme valmistavat mämmistä jälkiruokia, ja se on myös saanut uuden elämän kotikokkien tuunauksessa. Tavallisimmin mämmiä syödään kerman tai maidon kera, sokerilla vähän maustaen. Konstailematonta suomalaista ruokaa. Kun mämmistä tulee kansallisruoka,alamme taas tehdä mämmiä myös kotona, ja teollisesti tehtynä sitä on tuokkoset tarjolla myös matkailijoille. Opimme tuntemaan Länsi-Suomesta  lähteneen perinneruokamme syntytarinan uudelleen, ja osaamme kertoa siitä herkullisin sanoin uteliaille vieraille läheltä ja kaukaa!

Olemme jo varanneet juhlavuoden kalenteriin Mämmin yön, jota vietetään 6.4.2017.  Sinä yönä kodeissa tuoksuu makea mallas ja kuuluu naisten nauru.

Seija Kurunmäki, ELO-säätiö

Kia

Author Kia

More posts by Kia