Skip to main content

 

Noora Sipilä voitti Helsingin Messukeskuksessa käydyn Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun keväällä. Siitä lähtien Vuoden Tarjoilijan Nooran viikot ovat täyttyneet kilpailun yhteistyökumppaneiden järjestämistä tilaisuuksista, kuvauspäivistä ja haastatteluista, mutta myös omasta työstä Orassa. Nyt Nooralla oli aikaa pieneen irtiottoon ja lomaan Kreikassa. Rauhallinen elämäntyyli, kristallin kirkkaat vedet ja paratiisirannat olivat Nooran mukaan syitä, joiden vuoksi Kosin kupeessa oleva Kalymnoksen saari valikoitui lomanviettopaikaksi.

 

”Lomalla tulee syötyä yksinomaan ravintoloissa, joka jokseenkin poikkeaa arjestani. Halusin kokeilla mahdollisimman monia eri ravintoloita ja parhaissa tuli käytyä toisenkin kerran. Paikan valintaan vaikutti menun lisäksi yleinen ilmapiiri, henkilökunnan ystävällisyys ja miljöö. Pääsääntöisesti ei tarvinnut murehtia ruuan hinta-laatu suhteesta, koska se oli jokseenkin aina erinomainen.

Paikallisia herkkuja ja uusia ruokia tulee lomaillessa kokeiltua enemmän. Useimmat saaren ravintolat olivat pieniä ja niissä tarjoiltiin perinteistä kreikkalaista ruokaa – kreikkalainen ruoka on yksinkertaista, mutta hyvää ja terveellistä, lähellä tuotetut laadukkaat raaka-aineet ovat varmasti yksi syy tähän. Yleisesti illallinen syödään Kreikassa vasta auringonlaskun jälkeen, jolloin ilma on mukavan viileä. Illallinen myös kestää pidempään ja siihen liittyy enemmän annosten jakamista pöytäseurueen kesken kuin Suomessa.

Kreikkalainen palvelukulttuuri on ihastuttavan avointa ja huomioon ottavaa. Ravintoloiden henkilökunta käyttäytyy erittäin ystävällisesti ja tuttavallisesti. Tarjoilussa tekninen osaaminen ja etiketin kiemurat ovat aikalailla Suomen tasoa jäljessä, mutta tarjoilun sydämellisyys paikkaa nämä hienosäädöt helposti. Olisi ihanaa nähdä myös Suomessa enemmän samanlaista läheisyyttä tarjoilussa!

Hyvä loma muodostuu sopivasta suhteesta suunnitelmallisuutta ja spontaaniutta, hyvästä ruuasta, juomasta, kulttuurista ja ihanista ihmisistä! Hyvää kesän aikaa kaikille!”
Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä

Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä on mukana paneelikeskustelussa SuomiAreenalla Porissa tiistaina 17.7 klo 15.40-16.10. Aiheena: Uusi kuluttaja – uusi alkoholilaki.

ELO

Author ELO

More posts by ELO