Skip to main content

Kokit 1995-2015 puutarhassa -ravintola juhlistaa Vuoden Kokki -kilpailun 20-vuotista taivalta. Pop up-ravintola tarjoaa Vuoden Kokki 2010 Mika Palosen suunnitteleman herkullisen menun ja paikan päällä pääsee tapaamaan Vuoden Kokkeja menneiltä vuosilta.

Vuoden Kokki -kilpailun 20-vuotista taivalta juhlitaan Kokit 1995-2015 puutarhassa -pop up-ravintolalla. Ravintola on auki Kevätmessuilla Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailualueen yhteydessä 27.-28.3. klo 11-17. Ravintolan ja ruokien suunnittelusta vastavat Vuoden Kokit 2001 Henry Tikkanen ja 2010 Mika Palonen yhdessä  Metoksen Olli Vuoren kanssa. Mikan sekä monet muut aiempien vuosien Vuoden Kokit löytää ravintolan tiskin takaa messuviikonloppuna.

– Saamme viettää juhlavuotta komealla tavalla, kun tuomme menneiden vuosien voittajia tarjoamaan  herkullista ruokaa keskellä kisahumua. Haluamme tuoda esiin juhlavuotta, rautaisten ammattilaisten työtä sekä yhteistyökumppaneittemme raaka-aineita, kertoo Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuja sekä Suomen Bocuse d’Or-kisaa hallinnoivan ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.  

Pop up -ravintola on auki finaalipäivinä: 27.3. käydään Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit ja 28.3. valitaan Suomelle seuraava Bocuse d’Or-edustaja.

Keväinen puutarhamenu

Kokit 1995-2015 puutarhassa -ravintolan ruokalistalta löytyy herkullisia katuruokamaisia annoksia, jotka kaikki maksavat viisi euroa kappale. Tarjolla on mm. ribsejä, lohitartaria ja kasvis-hotdogeja ja lihaleipiä sekä herkullinen jälkiruoka. Ravintolassa tarjotaan ruoan ohella myös viinejä ja olutta sekä kahveja.

– Tänä vuonna Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään Kevätmessujen yhteydessä. Niinpä suunnittelimme pop up -ravintolamme vehreään ja keväiseen ympäristöön sopivan helposti syötävän menun. Halusimme luoda puutarhamaisen tilan, jossa messuyleisö pääsee nauttimaan hyvästä ruoasta ja samalla seuraamaan kiinnostavaa ravintola-alan ammattilaisten kilpailua. Ruokailun ohessa vieraat voivat saada ideoita kesäkeittiöönsä suoraan huippukokeilta, kertoo Mika Palonen, joka toimii ravintola Sinnen keittiöpäällikkönä.

Paikalla on Vuoden Kokki -tittelin voittaneita kokkeja 20 vuoden ajalta, mm. Pekka Terävä, Ari Ruoho, Peppi Aralehto, Matti Jämsén, Erik Mansikka, Eero Vottonen sekä hallitseva mestari Heikki Leikola. Lauantaina paikalta löytyvät myös tuoreet vuoden 2015 Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija, jotka julkistetaan edellisenä iltana ravintola Olossa järjestetyssä puutarhajuhlassa.

Lisätiedot

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö 0400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Kokit 1995-2015 puutarhassa -pop up-ravintola on avoinna Messukeskuksen Kevätmessuilla 27.3.-28.3. klo 11-17. Ravintolan kanssa samalla alueella käydään Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija-kilpailut 26.-27.3. ja valitaan Suomen seuraava Bocuse d’Or-edustaja 28.3.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2015 -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. ELO-säätiö vastaa myös Bocuse d’Or -kilpailun järjestämisestä Suomessa. Säätiön tavoitteena on edistää suomalaisen ruokakulttuurin tunnettuutta Suomessa ja maailmalla.

Kuva: ©Jussi Ulkunniemi

ELO

Author ELO

More posts by ELO