Skip to main content

 

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhman, Vuoden Kokki 1997 Michael Björklund ja Simon Selin avaavat ravintolan ensi vuonna avautuvaan Kalastuksen Taloon Vaasaan. Kalastuksen Talossa tulee ravintolan lisäksi toimimaan myös kalatiski, josta voi ostaa sekä kalaa että lihaa ja Österbottens Fiskarförbund r.f. liiton konttori, josta saa apua kalastukseen ja kalastuselinkeinoon liittyvissä asioissa. 

”On aina ollut unelmani avata oma ravintola. Tarkkaa kuvaa siitä, millainen ravintola tulisi olemaan minulla ei ole ollut, mutta siellä pitää olla hyvää ruokaa ja paikallisesti tuotettuja raaka-aineita.  Täysin selvää on ollut se, että haluan perustaa ravintolan kotipaikkakunnalleni, jossa omat juureni ovat. Kaikki on paljon todellisempaa ja ruoka tuntuu aidommalta, kun raaka-aineet tulevat läheltä, omalta paikkakunnaltani ja tunnen viljelijät.

Simonin kanssa kävimme samaa kokkikoulua Pietarsaaressa. Hänellä on aina ollut samanlaista ajattelutapaa ja kiinnostusta kokin työhön kuin minulla. Kysyin Simonilta olisiko hän halukas työskentelemään kanssani, kun tämä tilaisuus avautui. Simon auttoi minua myös Vuoden Kokki 2017 -edustusvuoteni aikana ja oli mukana mm. catering -tapahtumissa ja pop upissani viime ja tänä vuonnakin.

Projektin tähän pisteeseen saattaminen on kestänyt jo kolmisen vuotta. Vaasan kaupunki halusi tehdä tälle alueelle jotain uutta ja he järjestivät kilpailutuksen, jossa puntaroitiin piirroksia ja visioita siitä, mitä alueelle haluttaisiin tehtävän. Kilpailutukseen lähti yhteistyössä mukaan Vuoden Kokki 1997 Michael Björklund ja Johanna Stenbacka. He voittivat ja Michael oli yhteydessä minuun ja avopuolisooni Annaan.

Olin kertonut Michaelille jo aiemmin, että haluamme Annan kanssa palata Vaasaan, joten Michaelista oli luonnollista olla yhteydessä minuun ravintolan avaamisen suhteen. Lisäksi Michael kokee, että tämä on yksi tapa kiittää minua ja Annaa niistä vuosista, jolloin teimme Annan kanssa hänelle töitä Smakbyssä. Annasta tulee uuden ravintolan ravintolapäällikkö ja sommelier ja Michaeliakin tullaan näkemään säännöllisesti keittiössä.

Kun Michael otti minuun yhteyttä, tuntui ravintolan perustaminen luonnolliselta seuraavalta askeleelta, jonka voisin ottaa ja niin suunnitelmat ravintolan piirustuksista käynnistyivät. Tuntuu tosi hyvältä ja jännittävältä, onnelliseltakin, että suunnitelmat menevät eteenpäin ja tukenani on todellisia ammattilaisia!”
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhman

 

Vuoden Kokki 2017 Mattis Åhmanin muutto Vaasaan tapahtunee vuoden loppupuolella. Sillä välin Mattias mm. jatkaa treenejä Suomen kokkimaajoukkueen riveissä.

Artikkelikuvassa Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhman / Kuva Santeri Stenvall

 

ELO

Author ELO

More posts by ELO