Tiedote 29.10.2021
Keittiön ja salin suomenmestaruuskisat käydään 29.–30.10. Helsingin Messukeskuksessa Viinikylä-kokonaisuudessa Helsingin Kirjamessujen yhteydessä. Huomiseen kokkipuolen finaaliin yhdeksästä kisaajasta jatkaa kuusi. Vuoden Tarjoilija -kisan kuusi finalistia jatkavat kisaa lauantaina, sillä tarjoilijoiden osalta kaikki kilpailijat kilpailevat kumpanakin päivänä.
Tämän päivän finaalissa kokit kisasivat kahdessa tehtävässä. Ensimmäisenä haasteena oli valmistaa makkaraa etukäteen määritetyistä raaka-aineista. Toisena tehtävänä kokit valmistivat pääruoka-annoksen neljälletoista hengelle HK:n kotimaisesta rypsiporsaan fileeselästä.
Tarjoilijoiden kisaan kuului annosten pöytiin tarjoilua sekä drinkkien valmistusta.
Vuoden Kokki -kisan toisen päivän finalistit ovat:
Jarkko Pulkkinen – Finnjävel Salonki/Helsinki, pisteet 951 Anssi Riihimäki – Ravintola Aihki/Pyhä, pisteet 933 Jonathan Slotte – Ravintola Palace/Helsinki, pisteet 915 Ville Korhonen – Ravintola Savoy/Helsinki, pisteet 909 Kim Päivästö – Ravintola Inari/Helsinki, pisteet 792 Simon Selin – Restaurant HEJM/Vaasa, pisteet 739 Kisasta karsiutuivat: Alfred Tallberg – Ravintola Shelter/Helsinki, pisteet 727 Sami Sorvoja – Kuokkalan Kartano/Jyväskylä, pisteet 726 Alex Kallträsk – Restaurant HEJM/Vaasa, pisteet 637Vuoden Tarjoilija -finalistit ovat:
Joonas Heino – Ravintola Perho/Helsinki Egle Allikivi – Ravintola Villa Lilla/Espoo Jeremias Salonen – Kakola Brewing Company/Turku Henna Kolehmainen – Ravinteli Huber/Tampere Matias Pietarinen – Chihuahua Julep/Helsinki Katriina Suominen – Ravintola Palace/Helsinki Huomisen jännittävässä finaalissa selviää Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija vuosimallia 2021. Voit seurata finaalia kisan Instagram-tileillä @vuodenkokki ja @vuodentarjoilija. Kuvia tapahtumasta löydät kisan kuvapankista