Skip to main content

Haku Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2024 -kilpailuihin on alkanut 29.1. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut vetävät vuosittain sekä uusia nousevia kykyjä että vanhoja konkareita kilpailemaan ravintola-alan suomenmestaruuksista.  

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen ennakkotehtävät ja hakuohjeet on julkaistu verkkosivuilla vuodenkokki.fi. Ravintola-alan huippuja kilpailuihin houkuttelevat niin itsensä kehittäminen, verkostoituminen kuin oman henkilöbrändin eteenpäin vieminen. 

”Kilpaileminen on itselle ollut mielekäs tapa kehittää ammatillista osaamista itsenäisesti päivätyön ohella, verkostoitua sekä tavata alan vaikuttajia ja esikuvia”, kertoo Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela

Kilpailut tuovat poikkeuksellisella tavalla alan ihmisiä yhteen, mikä on tärkeää kilpailijoille. 

”Kilpailuissa on todella hauska ja kannustava ilmapiiri, ja kaikki haluavat nähdä kilpailijoiden pitävän hauskaa ja kehittyvän. Toivottavasti tänä vuonna näemme paljon uusia hakijoita. Jos vähänkään kiinnostaa, niin ehdottomasti mukaan. Jännittää ei tarvitse, sillä kaikki tukevat ja tsemppaavat toisiaan”, sanoo Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen

Kilpailuvuosi huipentuu huhtikuun semifinaalien kautta lokakuun lopussa pidettäviin finaaleihin Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen voittajat palkitaan apurahoilla. Vuoden Kokki saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. 

Uusia suomenmestareita lähtevät etsimään pääjärjestäjä Wihuri Metro-tukun kanssa muut pääyhteistyökumppanit Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro sekä yhteistyökumppanit E.Ahlström, HKScan, Puljonki, MTK, SLC, Pajunen, Kyrö Distillery Company, Perho ja Jubilee. Kilpailujen sponsoreina toimivat Meira, MaRa, Oksasen puutarha, Ainoa Winery, Diversey ja Polar. 

Lisätietojen antaja: 

Wihuri Metro-tukku 
Heli Kähkölä 
Marketing Specialist 
+358401217395 
heli.kahkola@wihuri.fi  
www.vuodenkokki.fi  
www.vuodentarjoilija.fi  

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kisat ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut. Kotimaista huippuosaamista ja -toimijoita esiin tuomalla kilpailut lisäävät alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. 

Ravintola-alan elämyksellisyyttä, ammattitaitoa ja moninaisuutta esiin tuovan tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat pääjärjestäjän Wihuri Metro-tukun lisäksi Viking Line, Metos, Messukeskus ja Arla Pro. Yhdessä Vuoden Kokki Akatemian, Vuoden Tarjoilija -verkoston ja muiden yhteistyötahojen kanssa mahdollistamme koko ravintola-alaa edistävän tapahtuman. 

Kia

Author Kia

More posts by Kia