Skip to main content

Luota ammattitaitoosi ja näytä osaamisesi! Hae mukaan Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailuun. Pääpalkintona voit voittaa MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämän 10 000 euron apurahan oman ammattitaidon kehittämistä varten. Hakuaika on käynnissä 15.11.2018-24.2.2019.

Ennakkotehtävänä oli suunnitella 180 hengen illallistilaisuuteen mallikattaus ja valokuvata se. Valokuvassa näkyvä kattaus tuli tehdä neljälle hengelle. Illalliseen sisältyy aperitiivi, viiden ruokalajin pöytiin tarjoiltu menukokonaisuus juomineen sekä kahvi ja avec-juoma. Ennakkotehtävän menun löydät tältä sivulta.

Mallikattauksen lisäksi tuli suunnittella illalliselle alkoholiton teepohjainen aperitiivijuomaresepti, jossa piti hyödyntää illan menun tai yksittäisten annosten komponentteja. Lisäksi tuli pohtia, millä tavoin teejuoman mäskin pystyy hyödyntämään bankettikeittiön toiminnassa. Kirjoita kirjalliset perustelut kaikille tehtävän osa-alueille; kattaukselle, teepohjainen aperitiivijuomaresepti ja siihen liittyvät raaka-ainevalinnat sekä mäskin hyödyntäminen bankettikeittiön toiminnassa. (max. yht. 500 sanaa).

Palauta kirjallinen osuus Word-tiedostona. Käytä tekstin fonttina Calibria, fontin koko 12, riviväli 1,5. Älä liitä tiedostoon mitään ylimääräisiä kuvia, logoja, ruudukoita, taulukoita tai muuta ylimääräistä, kuin mitä ennakkotehtävässä on ohjeistettu.

Lähetä kuvat kattauksesta, teepohjainen aperitiivijuomareseptisi ja kirjalliset perustelut kaikille tehtävän osa-alueille max. yht. 500 sanaa. Palauta kaikki tehtävän osa-alueet 24.2.2019 mennessä Elo-säätiölle www.elo-saatio.fi/haku-vt  ilmoittautumislomakkeen kautta. Lisäksi sinun tulee käydä täyttämässä monivalintatehtävä. Henkilökohtaisen linkin monivalintatehtävään saat sähköpostitse, kun olet palauttanut ennakkotehtävät ja ilmoittautumislomakkeen.

Villikortti-kilpailu

Yksi semifinalisti valitaan jatkoon Villikortti-kilpailun kautta. Osallistuaksesi hakuun myös Villikortti-kilpailun kautta tee ja palauta ennakkotehtävät edellä kuvatun mukaisesti ja kerro ilmoittautumislomakkeessa, että haluat olla mukana myös Villikortti-kilpailussa. Villikortti kilpailuun pääsevät mukaan ne hakijat, jotka eivät ole päässeet mukaan tuomaroinnin kautta ja jotka ovat ilmoittautumislomakkeen yhteydessä ilmoittaneet halukkuutensa olla Villikortti kilpailussa mukana. Villikortti-kilpailuun ei voi ilmoittautua mukaan jälkikäteen.

Villikortti-kilpailu alkaa, kun hakuaika Vuoden Tarjoilija -kilpailuun on päättynyt ja 15 semifinalistia on valittu tuomaroinnin kautta jatkoon. Villikortti-kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse. Villikortti-kilpailussa mukana olevien kattauskuvat julkaistaan Vuoden Tarjoilija Facebook -sivulla. Eniten tykkäyksiä alkuperäiseen julkaisuun Vuoden Tarjoilija Facebook -sivulla saaneen hakijan kuva voittaa Villikortti-kilpailun ja hakija pääsee mukaan Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailun semifinaaliin. Villikortti-kilpailu on käynnissä Vuoden Tarjoilija Facebook -sivulla 48 tuntia sen julkaisuhetkestä. Kilpailuorganisaation jäsenet eivät saa osallistua äänestykseen. Jatkoon päässeelle Villikortti-kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja voittajan nimi julkaistaan Vuoden Tarjoilija Facebook -sivulla ja Instagramissa.

Jatkoon päässeille semifinalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti maaliskuun aikana. Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailu järjestetään Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa 4.-6.4.2019.

 Ennakkotehtävän menu

Kuusiöljyllä maustettua härkätartaria, parmesankreemiä ja pikkelöityä puolukkaa
Pinot Noir, Marlborough / Uusi Seelanti
**

Mustajuurikeittoa ja appelsiinia
Riesling, Alsace / Ranska
**

Paahdettua nieriää, maa-artisokkaa ja rapukastiketta
Chardonnay, Bourgogne / Ranska
**

Valikoima kotimaisia juustoja ja viikunahilloketta
LBV portviini, Douro / Portugali
**

Karpalosavariini, kinuskia, valkosuklaata ja maitojäätelöä
Trockenbeerenauslese, Burgenland / Itävalta
**

Kahvi & avec
Konjakkia ja kermalikööriä

Vuoden Tarjoilija 2019 -kilpailun säännöt

Yhteystiedot

Kirsi Yazan
Kehityspäällikkö
+358 50 439 3883
kirsi.yazan@elo-saatio.fi

Maria Suihkonen
Kilpailujohtaja
+358 44 284 7848
ma.suihkonen@gmail.com

Seuraa Vuoden Tarjoilijaa Facebookissa: www.facebook.com/vuodentarjoilija/
Seuraa Vuoden Tarjoilijaa Instagramissa: www.instagram.com/vuodentarjoilija/

Kuvassa Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä/Kuvaaja Aleksi Tuomola

ELO

Author ELO

More posts by ELO